fbpx

AuroraCottage:n monelle kohteelle on tehty pienellä vaivalla ilmeen kohotusta eli ns. facelift. Nyt esitellään Ylläsjärvellä oleva mökki nimeltä Tupuli. Tupuli on suurehko mökki, jossa majoittuu jopa 13 henkeä. Ensikertaa vieraillessani Tupulissa ajatuksissa oli, että tästä saadaan todella kivannäköinen. Makuja ja mökkejä on monenlaisia, mutta tällä kertaa lähdettiin hakemaan Lappi-henkisyyttä, valoisuutta, raikkautta, tunnelmaa ja ripaus luksusta. Ja miten pienestä se voi joskus olla kiinni! Tupulissa on ennestään laadukkaat kalusteet, joten pelkillä tekstiilimuutoksilla ja pienillä kalustevaihdoilla saimme yllättävän paljon kevyemmän ja ilmavamman kokonaisuuden aikaan.

Pienellä vaivalla saa paljon aikaan

Alakerran suuressa makuuhuoneeasa tehtiin tyypilliset muutokset vaihtamalla verhot, päiväpeitot, matot, tyynyt ja viltit. Lisäksi viherkasvi ja luontoaiheinen taulu tuovat piristystä. Ero edelliseen verrattuna oli suuri. Tässä makuuhuoneessa menee vaihtoon vielä kuvien ottamisen jälkeen peili. Vanhasta peilistä irrotetaan kehykset ja peiliosa upotetaan kelokehikkoon, jolloin saadaan pala Lapin luontoa sisustukseen. Kaikki minkä voi uusiokäyttää, niin uusiokäytetään. Näin saamme vanhalle peilillekin uuden elämän.

Keittiössä päätimme satsata laadukkaaseen vahaliinaan, joka on helppo puhdistaa kostella rätillä pienistä tahroista. Valokuvalla on iso merkitys mökin viehättävyyden viestinnässä. Kattaus luo tunnelman aidommasta tilanteesta. Valokuvassa pitää kuitenkin muistaa, että kuvan on vastattava todellisuutta.

Itse tehty tuo esiin omistajan käden jäljen

Aina ei kalusteita tai tekstiilejä tarvitse lähteä etsimään kaupoista. Jos kädentaitoja löytyy, kannattaa ehdottomasti tehdä itse sen minkä voi ja osaa. Itse tehty on niin ekologosempi kuin halvempikin vaihtoehto ja lisäksi lopputulos on persoonallisempi kuin valmiiksi kaupasta ostettu. Tässä mökissä voi nähdä omistajan käden jäljen, mm. keittiöön olemme tehneet omin kätösin kelosta valaisimen.

Lapin henkeä haluttiin tuoda olohuoneeseen vaihtamalla tummanruskea sohvapöytä kelopöytään. Pöydän toteutukseen ja suunnitteluun käytettiin aikaa urakalla. Pöydän tekeminen ei ollut aina helppoa, mutta lopputulos ratkaisee. Jykevä ja kaunis pöytä sopii Tupulin olohuoneeseen kuin nenä päähän. Kiitokset tekijälle, eli Brunolle!

Yläkerran makuuhuoneisiin tuotiin elävyyttä äitini tekemin tekstiilein. Verhot ommeltiin vanhoja verhoja hyväksi käyttäen niin, että entiset pimennysverhot saivat pintaansa vaaleamman kukkakuosisen kankaan (joka sekin oli uusiokäytetty). Upea hirviaiheinen seinätaulu luotiin vanhoista kankaanpaloista.

Uudistusprojektit vaativat jonkin verran aikaa ja hitusen myös rahaa. Tupulin uudistukseen ei kulunut paljoa rahaa, sillä saimme paljon uusiokäytettyä vanhaa ja rakennettua itse. Paljon voikin tehdä itse, jos tahtotila on oikea ja ajan priorisoi oikein. Tämän faceliftin jälkeen en olisi millään halunnut palata Ylläkseltä kaupunkiin – olisin vain halunnut jäädä uudistettuun Tupuliin fiilistelemään ja tunnelmoimaan. Sen verran tyytyväinen olin lopputulokseen. Mitäs mieltä sinä olet? Viihtyisitkö tässä mökissä? Aika näyttää mitä seuraavaksi keksitään! Nyt kohti kesää ja otetaan hieman lepoa ennen sesongin alkamista.

Katso loput kuvat ja ihastele tarkemmin Tupulin uutta ilmettä

Kesäterveisin,

Jonne Vuorinen / AuroraCottage