fbpx

Aina ei omalla mökillä ehdi viettää niin paljon aikaa kuin haluaisi. Kysyntää Lapin vuokramökeille riittää ja huippusesonkeina joudutaan jopa myymään ei-oota. Olisitko sinä valmis muuttamaan mökkisi tulonlähteeksi sen sijaan, että mökistäsi tulee vain laskuja? Me tiedämme alasta paljon ja mielellään opastamme ja neuvomme miten saat mökkisi vuokrauksen optimoitua niin, että lopputuloksena on myös tyytyväinen asiakas.

Moni mökin omistaja pohtii vuokralle laiton yhteydessä millaisiin tuottoihin mökin vuokraamisella voidaan päästä. Annamme tästä aina neuvottelujen yhteydessä valistuneen arvion, joka perustuu moneen tekijään. Vuosien saatossa olemme oppineet ottamaan huomioon ne tärkeimmät tekijät.

Keskeinen sijainti ja mökin yleisilme sekä viihtyvyys ovat avainasioita asiakkaidemme silmissä mökkiä valitessa. Tietysti hintojen tulee peilata edellä mainittuihin ja olla suhteessa järkevät. Näiden lisäksi avaintekijäksi saattaa muodostua jokin mökin erikoisuus, kuten upea maisema, designsisustus, vessojen määrä tai vaikkapa makuuhuoneen koko. Eri asiakkaat arvostavat eri asioita, joten loma-asuntojen erilainen kirjo on vain positiivista.

Vuokrausfirmalta taas vaaditaan hyvät kuvat, selkeät esittelyt ja helppo varausprosessi, jotta mökin vuokraaja löytää itselleen juuri sopivan loma-asunnon. Myös luotettavat asiakasarviot vaikuttavat hyvin monen asiakkaan lopulliseen ostopäätökseen. Summa summarum, tuleviin vuokratuottoihin vaikuttaa moni asia.

Asiakkaita kuuntelemalla vuokratuotot nousuun

Pureudutaan nyt muutamaan Ylläksen vuokramökkimarkkinan menestystarinaan. Kasvuun on lähes aina vaikuttanut myös omistajan halu kuunnella asiakkaita ja kehittää mökkiä toimivammaksi. Aina ei toki mökkiä tarvitse täysremontoida ja jokainen tehköön päätökset oman makunsa mukaan. Jos päämääräsi on kuitenkin saada vuokratuotot nousuun, kannattaa kuunnella herkällä korvalla käyttäjäkuntaa ja tehdä oman harkinnan mukaan tarvittavat muutokset. Tässä esittelyssä olevat mökin omistajat ovat myöntäneet luvan tähän juttuun ja kertoneet avoimesti vuokratuloistaan. Jutussa olevat vuokratuotot ovat bruttotuloja vuoden ajalta. Tiesithän, että mökkiä vuokratessa vähennyskelpoisia kuluja ovat mm. välityspalkkiot, siivouskulut ja siivoustarvikkeet, sähkö- ja vesimaksut, avainpalvelukustannukset sekä vakuutusmaksut ym.

Tupuli, Ylläsjärvi. Vuokratuotto n. 55 000 € vuodessa.

Tupuli on suuri 200 neliön ja 14 vuodepaikan mökki Ylläsjärven rinteiden läheisyydessä. Tupulin kanssa lähdimme liikkeelle lähes tyhjästä varauskalenterista. Mökin omistaja halusi uudistaa sisustusta vaihtamalla tekstiilejä ja tuomalla mökkiin Lapin henkeä ja kodikkuutta. Pian mökki olikin jo kuvauskunnossa. Uuden raikkaan sisustuksen ja hienojen kuvien myötä mökin varaustilanne lähti nopeaan nousuun. Vuosi vuodelta varauksia on tullut enemmän ja niin myös vuokratuotot nousseet nykyiseen n. 55 000 euroon vuodessa.

Asiakkaita on kuunneltu herkällä korvalla ja mökkiin hankittu lisävarusteita ja korjattu vikoja aina sitä mukaa kun tarvetta on tullut. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisia ja Tupulin asiakaskunnassa onkin jo paljon vakiasiakkaita. Jos mielii nouseviin tuottoihin, onkin asiakkaiden kuuntelu kaiken A ja O. Tärkeintä on muistaa, että asia joka ei välttämättä häiritse mökin omistajaa, voi olla suuremman yleisön mielestä häiritsevä asia.

Käytännön esimerkki: mökin kiuas riitti hyvin omistajille, mutta useammasta suusta tuli palautetta, että löylyt saisi olla paremmat. Uusi kiuas tilaukseen ja vaihto uuteen. Asiakkaat ovat tyytyväisiä ja sehän näkyy myös mökin arvosteluissa. Asiakas on (melkein) aina oikeassa. Asiakkaiden suusta:

“Hinta-laatu suhde oli kohdillaan, sijainti hyvä”

 

“Olimme Tupulissa viettämässä erinomaisen mukavan viikon koko perheen voimin. Tupuli mökissä on todella hyvin tilaa muutamalle pariskunnalle ja omat makuuhuoneet tuovat rauhaa. Yhteiset tilat sekä hyvin varusteltu keittiö tekivät illanvietoista mukavat. Iso suositus Tupulille ja Aurora mökeille.”

 

“Kaikkineensa positiivinen kokemus. Mökki oli hyvä, tilava ja varsin toimiva. Astiaston kattavuudesta iso plussa, mitään ei jäänyt puuttumaan. Usein mökkivuokrauksia tehneenä teidän nettisivut erottuu kyllä selkeästi edukseen. Voin lämpimästi suositella tutuille mökin vuokraamista teidän kauttanne”.

Rubiini, Äkäslompolo. Vuokratuotto n. 35 000 € vuodessa.

Rubiini on iso kelomökki hyvällä sijainnilla vuosimallia 1990. Alussa klassinen tarina: kalustus hieman vanhanaikainen, keittiö 90-luvulta, rakennusvuodelle tyypillisesti joka paikassa on mäntyä esillä. Uusi keittiö ja kylpyhuone, makuuhuoneiden raikastus valkoisella maalilla, sisustus vanhaa kunnioittaen ja sitten mökki vuokralle.

Isoille mökeille riittää kysyntää ja Rubiini onkin kestomenestyjä vuodesta toiseen. Asiakkaat ovat tyytyväisiä ja paikkoja laitetaan sitä myötä kuntoon kun palautteita tulee. Korjailut ja parannukset palvelevat myös mökin omistajaa, joka on tyytyväinen rakkaan mökkinsä uuteen ilmeeseen ja viihtyvyyteen. Bruttomyynti on noussut alun 20 000 €:sta n. 35 000 €:oon. Kannatti tehdä muutokset! Asiakkaiden suusta:

“Todella viihtyisä ja hyvin varusteltu mökki, kaikki toimi oikein hyvin. Tulemme jatkossakin mielellään varaamaan rubiini-mökkiä!

 

“Kaunis kelomökki oli toiveiden mukainen. Takka toi tunnelmaa kovilla pakkaskeleillä. Mökkiin kuuluvista potkureista oli paljon iloa. Meillä oli hyvä vierailu ja rentouttava loma.”

Lue somevaikuttaja Satu Rämön blogista mitä hän tykkäsi Rubiini-mökistä Äkäslompolossa vieraillessaan.

Mesimarja, Ylläsjärvi. Vuokratuotto n. 25 000 € vuodessa.

Mesimarja on tyypillinen esimerkki meille tulevasta vuokramökistä. Isolla toimijalla oli vaikeuksia saada mökkiä vuokralle. Mökki oli kaunis kelohirsineen, mutta alkuperäiskunnossa. Kalustus oli vuodelta 1989. Omistaja kuunteli herkällä korvalla vinkkejämme ja laittoikin toimeksi. Mökissä vaihtui kalusteet, sisäpinnat maalattiin, kaikki pinnat puunattiin ja fiksattiin mökki nykyiseen loistoonsa. Vuokratuotto nousi alun 10 000 €:sta 25 000 €:oon.

Asiakkaiden suusta:

“Kiitos, jälleen kerran löysimme teiltä meille sopivan mökin. Erityiskiitos hyvin varustellusta keittiöstä. Ylläs on paras”

 

“Mökin sijainti ja varustelutaso on hyvä ellei jopa erinomainen.Vietimme Mesimarjassa oikein viihtyisän lomaviikon kissojen kanssa. Tästä siis kiitos.”

 

“Vuoraamamme mökki oli erittäin viihtyisä ja se vastasi odotuksiamme”

Pienyrittäjänä tarjoamme laatua, henkilökohtaista palvelua ja hyviä tuottoja

Meille jokainen mökki on yhtä tärkeä ja mökin omistajien ja asiakkaiden tyytyväisyys on avainasia. Mökin omistajat ja vuokraajat ovat olleet todella tyytyväisiä mm. näistä seikoista:

  • Palautteisiin vastataan ja otamme kaiken palautteen vastaan. Teemme kaikkemme, jotta mökin vuokraajalla olisi ihana loma
  • Kehitämme palveluitamme asiakkaiden haluamaan suuntaan
  • Pyrimme vastaamaan sähköpostiin nopeasti ja puhelimeen aina

Keskitymme laadukkaiden mökkien vuokraamiseen Ylläksellä. Etsimme mökkejä vuokralle. Ota rohkeasti yhteyttä ja jutellaan lisää! Meidät tavoitat myös puhelimen päästä 045 787 416 02 tai sähköpostitse info@auroracottage.com.