AuroraCottagen blogi

Lapin kesä mahdollisuuksia täynnä

Siellä on niin paljon itikoita! Yleisin lause, kun kerron ihmisille Lapin kesästä. Kyllä, itikoita on, jos menee metsän siimeksiin niitä etsimään. Tai oikeastaan polttiaisia, kuten Lapissa on tapana sanoa. Suomalaiset pelottelevat turisteja sääskipuheillaan aivan turhaan. ”Luulin, että täällä on paljon enemmän sääskiä”, kuulee yleensä aina, kun tuttavani saapuvat kesäaikaan Lappiin.

Lapin matkailu kesäisin on lisääntynyt todella paljon viime vuosina ja ei syyttä. Turisteja on silti suhteellisen vähän, joten rauhallisuus on taattu. Vilkkain kesäkuukausi on suomalaisten lomakuukausi heinäkuu. Se, miksi turistit ovat löytäneet Lapin lumon kesäaikaan johtuu suurimmaksi osaksi joka puolelta tulevasta Lappi-hehkutuksesta maailmalla. Ruska-aika sen sijaan on jo vuosia ollut Lapissa suosittu ja jos ruskalle tänä vuonna vielä mielii, majoituksen kanssa on jo kiire.

Lappi koetaan monesti hiihto- ja laskettelukohteena, mutta kesä tarjoaa todella paljon aktiviteettejä ja luonto on tietenkin aivan eri näköinen kuin talviaikaan. Tunturin tuulessa vaeltaminen, metsän siimeksessä luontoon tutustuminen, kalastus upeissa maisemissa, alamäkipyöräily Ylläksen rinteitä alas, saunominen, kansallismaisema ja moni muu, saa ihmisen tuntemaan olevansa osa luonnon kaikkeutta. Ylläksellä on myös pystytty kehittämään kesäohjelmaa paljon vuosien varrella.

Gondolihissillä pääsee ylös Ylläksen laelle asti ihastelemaan upeaa maisemaa.

Porot jolkottelevat kylillä myös kesäisin.

Kalastelua auringonlaskussa Äkäslompolojärvellä.

Välillä voi pulahtaa viileään veteen uimaan.

Ylläksen rinteet tarjoavat sopivaa haastetta myös frisbeegolfin harrastajille. 18-väyläiset frisbeegolfradat löydät sekä Ylläsjärven että Äkäslompolon puolelta. Tällaisia frisbeegolfratoja näin huikeilla maisemilla ei montaa löydy tästä maasta!

Kahdeksan vuodenajan Ylläs tarjoaa kesälläkin upeita elämyksiä. Oma suosikkini on joenpinnan seuraaminen kesäyössä jokiveneestä käsin.

Näky ei ole paha myöskään päiväsaikaan 🙂

Heinäkuun lopulla hillat alkavat kypsymään poimijoita varten. Metsät ovat pullollaan muitakin marjoja, joten marjanpoimijoille riittää savottaa.

Ylläksen lähimaastosta löydät vesiputouksia, jokia, puroja sekä järviä. Mm. 15 km päässä Äkäslompolosta sijaitseva Pakasaivo eli Lapin Helvetti on upea näky ja siellä kannattaa poiketa ja käydä retkeilemässä. Katso lisää täältä Pakasaivon ihmeestä.

Kuerlinkat ovat kaksi runsasvetistä putousta Kolarin kunnassa lähellä Äkäslompolon kylää.

Oman mökin pihassa voi grillailla ja nauttia nuotion lämmöstä, paistaa makkaraa ja nauttia vaikka yöttömän yön tunnelmasta. Kesällä majoitusta löytyy yllättävän edullisesti ja lentotarjouksia voi löytää jopa muutamalla kympillä. Olisiko tänä kesänä aika tutustua oman maamme aarteisiin?

 

-Jonne-

 

Kohti kevättä Ylläksellä

Kohti kevättä Ylläksellä

Tervetuloa AuroraCottagen blogiin! Päätimme aloittaa blogin kirjoittamisen, sillä haluamme jakaa kokemuksiamme Lapista, sen uskomattomasta luonnosta sekä kaikesta mitä se tarjoaa lomailijalle eri vuodenaikoina. Tulemme myös blogissa jakamaan omia vinkkejämme Lapin lomailuun. Blogin aihepiirit tulevat vaihtelemaan laidasta laitaan. Jos jokin aihe kiinnostaa erityisesti, niin heittäkäähän ideaa tulemaan. 🙂

Koska menemme koko-ajan kohti kevättä ja kaamos alkaa olemaan selätetty, niin aloitetaan ensimmäinen aihe kertomalla mitä sydäntalvi ja Ylläksen kevät meille tarjoaa erityisesti tänä vuonna. Olethan käynyt jo SnowVillagessa? Upean näköinen lumilinnakompleksi tarjoaa Game of Thrones -teemalla taidokkaasti tehdyn kokonaisuuden. Maailmantähtiä vilisevä lumilinna sijaitsee aivan Ylläksen vieressä. Suosittelen!

Tiesithän, että Ylläksellä ja sen lähialueilla sammutetaan katuvalot joka ilta klo 22.00 – 06.00? Aika on nimeltään Ylläs Twilight. Tarkoituksena on edesauttaa Lapin revontulien katselua, mikä onnistuu tietenkin parhaiten pilkkopimeässä. Twilight-aika kestää 6.10.2017-23.2.2018 välisen ajan. Parasta revontulien katseluaikaa ovat tunnit keskiyön molemmin puolin. Kevättalvella ja alkusyksyllä näkee tilastollisesti eniten revontulia. Keväällä on myös vähäpilvistä, joten olosuhteet revontulibongaukseen ovat hyvät.

Kevät on vilkasta aikaa myös Ylläksen ravintoloissa, joissa vilisee paljon Suomen eturivin artisteja mm. Eveliina, JVG, Jenni Vartiainen, Suvi Teräsniska ja paljon muita! Tarkista täältä koko kattaus.

Kevät Ylläksellä tarjoaa monenmoista elämystä matkailijalle. Moni luulee, että huhtikuun alussa ei enää lunta löydy, mutta monesti silloin onkin paras aika ulkoiluun, kun aurinkokin jo pilkahtelee ja lämmittää mukavasti. Kevään ehkä parhailla viikoilla 16 ja 17 tilaa löytyy vielä monesta mökistä. Myös maaliskuun lomaviikoille löytyy vapaata majoitusta esim. Ylläsjärven puolella olevassa 197m² uutukaisessamme Tupulissa. Tupuli on uusin loma-asuntomme ja on oiva valinta etenkin laskettelijoille ja lautailijoille rinteen vieressä olevan sijaintinsa puolesta.

Ihanaa kevään odotusta! Kohti valoa mennään 🙂

Arkisto

Contact

+358 45 787 416 02
[email protected]

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.