Blogi

Ylläsjärven kelomökin uudistus

Ylläsjärven kelomökin uudistus

Ylläsjärvellä hiihto-, patikointi- ja pyöräilyreittien välittömässä läheisyydessä asustelee vanha, mutta tunnelmallinen 1989 rakennettu kelomökki Tunturin Topaasi. Tämä keloparitalon puolikas oli päässyt jo hieman huonoon kuntoon, mutta onneksi remontti- ja sisustustiimimme pääsi paikalle tuomaan mökkiä uuteen uskoon.

Asiakaspalautteet osana suunnittelua

Monet mökkien kehityskohteista tulevat asiakkaidemme palautteista. Reagoimme mökin käyttäjien kokemuksiin ja palautteisiin, sillä vain majoittumalla mökillä huomaa pienetkin puutteet ja korjauskohteet. Suunnitelmissamme oli alkuun pienempi remontti, mutta kuten usein käy, remontti laajeni huomatessamme mökissä enemmänkin korjattavaa. Lopulta mökkiin tehtiin mm. seuraavia toimenpiteitä:

 • tapetoitiin tai maalattiin seinät ja katot
 • vaihdettiin keittiön kaappien ovet, taustalevyt, tasolevy ja liesi
 • vaihdettiin jääkaappi ja huonossa kunnossa olevat muut kodinkoneet mm. imuri, kahvinkeitin jne.
 • vaihdettiin kaikki olohuoneen kalusteet
 • uusiittiin kaikki tekstiilit, kuten: peitot, päiväpeitot, tyynyt, matot, verhot
 • uusittiin vanhat sähkölaitteet, kuten valaisimet
 • uusittiin ovien kynnyksiä
 • käsiteltiin sauna
 • maalattiin takan tausta
 • paranneltiin mökin varustelutasoa
 • maalattiin vaatekaappien ovet

Takan taustan maalauksella haluttiin mökin sielu, eli kaunis takka, paremmin esille.

Olohuoneeseen tuotiin roimasti lisämukavuutta kulmasohvalla ja erillisellä nojatuolilla. Huoneen keskiöön haluttiin upea kivitakka, jonka ympärille on mukava kokoontua. Takka saatiin esille mm. maalaamalla takan tausta vaalealla värisävyllä.

Keittiö sai uudet kaapinovet ja ruokailutila kelomökkiin sopivaa sisustusta.

Tervetuloa Topaasin syleilyyn

Mökki oli remontin alkaessa alkuperäisessä kunnossa. Matka säihkyväksi Topaasiksi on ollut pitkä, mutta nykyään voi hyvällä omalla tunnolla sanoa, että viettäisimme todella mieluusti lomamme juuri Topaasin takkatulen äärellä! Mökissä on sopivassa suhteessa vanhaa ja uutta, mikä antaa kivan tunnelman. Topaasissa on kaikki mukavuudet ilman, että entisaikaa olisi kokonaan pyyhitty pois. Vai mitä olette mieltä?

Tunturin Topaasiin mahtuu enimmillään 6 ihmistä, mutta suosittelemme maksimissaan 4 aikuista. Tämä siitä syystä, että yläkertaan on jyrkät portaat ja varsinkin isompikokoisella saattaa jäädä matka kesken yläkertaan mentäessä. Mikäli lapsia on matkassa useampi niin kelohirsien sisälle mahtuu 6 henkeä.

Kesällä Tunturin Topaasista pääsee helposti Ylläksen lukuisille pyöräreiteille. Remonttia tehdessä reitit tulivatkin tutuiksi remppaporukan nauttiessa hyvin ansaitusta vapaa-ajasta. Ylläksellä pyöräreittejä riittää. Reittejä löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijöille, ja maastoissa löytyy myös vaihtelua. Pyöriä on vuokralla monessa paikallisessa urheiluliikkeessä.

Jos kiinnostuit, katso loput kuvat ja varaa aikaa itsellesi Tunturin Topaasista!

Pyöräily- ja huoltoterveisin,
Team AuroraCottage

Psst! Olemme saaneet jonkun verran palautetta keittiön tasotilasta ja tähän olemme tekemässä muutoksia heti, kun saamme käsiimme jo tilatun uuden klaffipöydän.

Lapsiperheen kesälomareissu Ylläksellä

Lapsiperheen kesälomareissu Ylläksellä

Nyt kun kevät on edennyt jo näin pitkälle, kääntyy katseet jo tulevaan kesälomaan. Tänä vuonna matkailun suhteen vaihtoehdot ovat suppeammat kuin yleensä, mutta onneksi Suomesta löytyy vaikka mitä upeaa nähtävää ja koettavaa. Koronarajoituksia aletaan purkaa 1.6. ja retkeillä voikin turvallisesti kunhan muistaa noudattaa Metsähallituksen ohjeistusta koronavirukseen liittyen.

Koska moni varmaan miettii tulevia kesäreissujaan, halusin jakaa omia kokemuksiani viime kesän Ylläksen reissusta 2-vuotiaan poikani ja mieheni kanssa. Ylläs on valittu Vuoden retkikohteeksi 2019 ja Pohjoismaiden parhaaksi ulkoilukohteeksi 2020 – eikä suotta! Suosittelen todella kokemaan mitä kaikkea Lapin kesällä on annettavanaan.

Kun päätimme suunnata kesälomareissullamme Lappiin, niin monet ihmettelivät ennen lähtöämme ”Ai että sinne hyttysten keskelle menette”. No kumotaan nyt nämä harhakäsitykset heti ensi kättelyssä. Meidän loman aikana ei juuri hyttysiä näkynyt kuin muutama. Riippuu varmaan aika paljon missä liikkuu ja mikä vuodenaika tai keli on, mutta näin heinäkuun alussa ei sääsket kyllä todellakaan reissuamme häirinneet. 

Yöjunaan ja seikkailu voi alkaa!

Matkamme alkoi Pasilan asemalta, josta hyppäsimme junaan. Mieheni oli vienyt auton jo autovaunuun ja pystyimme ottaa rennosti omassa hytissämme. Yöjuna Kolariin lähtee illansuussa ja on perillä aamulla – todella kätevää! Veikkaanpa ettei ole lasta, jolle tämä matka ei olisi elämys. Oma taaperomme nautti vaihtuvista maisemista, eväiden syönnistä ja junan käytävillä seikkailusta. 

yöjuna kolari

Aamulla heräsimme Ylläkseltä ja maisema olikin jo kovin erilainen. Majoituimme ihanassa, uudistuneessa Tupuli-mökissä, joka osoittautui erittäin hyväksi etenkin sijainnin suhteen. Niin pyörä- kuin vaellusreitit lähtivät kivenheiton päästä. Myös lapselle löytyi kivoja leikkipaikkoja Sport Resort Ylläksen alueelta. Ensimmäinen päivä menikin tutustuessa ympäristöön ja hankkiessa ruokatarpeita kaupasta.

tupuli makuuhuone

tupuli ikkuna

Hillapolku – tunturipuroja ja järvimaisemaa

Seuraavana päivänä päätimme lähteä 6 km vaellukselle Hillapolulle. Ei muuta kuin reppu selkään ja taapero kantoreppuun! Reitti lähtee Kesänkijärven parkkipaikalta.

hillapolku alku

kesänkijärvi

Hillapolku osoittautui hyväksi valinnaksi ensimmäiselle patikoinnille. Maasto oli lähinnä helppokulkuista polkua tai hiekkatietä, reitin lopussa pitkospuita suon läpi. Reitti kiertää Kesänkijärven ja maisemat ovat kauniita tunturien kehystäessä maisemaa. Taukopaikkana toimi Kesänkikeitaan laavu. Matkaan meillä kului 1,5 tuntia pienillä pysähdyksillä. 

hillapolku ylläs

tunturipuro hillapolku

Maastopyörän selässä vauhdin hurmaa

Iltapäivän aktiviteettinä kiersimme mieheni kanssa vuorotellen muutaman kilometrin maastopyörälenkin Kahvikeitaalle ja takaisin. Kyseessä on helpon tason reitti, mutta se sopi mitä parhaiten ensimmäiseksi maastopyörälenkiksi Ylläksellä. Meillä oli mukana oma maastopyörä, mutta jos et omista omaa pyörää, niin Ylläkseltä löytyy useita pyörävuokraamoja. Reittejä löytyy joka lähtöön ja ne on merkitty selkeästi. 

mtb ylläs

Iltaohjelmana kävimme leikkimässä Jounin kaupan leikkipaikalla ja ihmettelemässä suurta poroa kaupan pihassa. 

poro ylläsNäimme myös ensimmäiset ihka oikeat porot kauppamatkalla. Pitihän niitäkin pysähtyä tien poskeen katselemaan 🙂

ylläs porot

Unohtumattomia hetkiä tunturin laella

Kolmannen päivän koittaessa pakkasimme taas retkeilyvarusteet ja rinkan mukaan ja suuntasimme tunturiin. Tällä kertaa valitsimme reitiksi Tuomikurun kierroksen. Reitti on 6,3 km pitkä ja lähtee Sport Resort Ylläksen parkkipaikalta ylös Yllästunturille. Maasto on alussa melko jyrkkää nousua. Mutta mitä ylemmäs pääsee, sen huikeammaksi maisemat muuttuvat.

yllästunturi patikointi

Ylhäällä tunturissa on mielettömän upealla paikalla oleva taukopaikka, jossa on ulkonuotiopaikka sekä laavu. Näitä maisemia voisi tuijotella ikuisuuden!

tuomikuru nuotiopaikka

tuomikuru ylläs

Reitti lähtee Tuomikurun kodalta alaspäin kohti kurua. Polku johdattalee vehreään metsään, jossa seurana on vain tunturipuron solina. Tämä reitti oli kyllä meidän mielestä reissun upein!

toumikuru polku

tuomikuru ylläs

tuomikuru puro

Illalla lepuuttelimme väsyneitä jalkojamme ja nautimme Tupulin pehmeistä löylyistä.  

Kukastunturiin parisuhdeaikaa viettämään

Reissumme viimeisenä päivänä saimme veljeni lastenvahdiksi ja päätimme tehdä hieman pidemmän maastopyöräretken kahdestaan. Haimme vuokraamosta miehelleni läskipyörän ja suuntasimme ylös Kukastunturiin. Reitti on 21,2 km pitkä ja tasoltaan keskivaativa. Kiersimme reitin ilmeisesti väärään suuntaan, eli lähdimme ensin kohti Äkäslompolojärveä ja siitä ylös tunturiin. Järven läheisyydessä ajoimme hiekkatietä ja ihastelimme ympäröivää, kaunista luontoa mm. hilloja ja tuulessa huojuvia tupasvilloja.

hilla

tupasvilla ylläs

Nousu ylös tunturiin toi hikeä pintaan, mutta oli kyllä sen arvoinen.

kukastunturi fatbike

Maisema Kukastunturin laelta (477 m) oli upea. Kukastunturia ympäröi useampi tunturi ja siellä voikin pähkäillä tunnistaako ympäröivät tunturit nimeltä. Paluumatka olikin ihanaa laskua tuulen tuivertaessa korvissa. 

kukastunturi fatbike

Niin paljon jäi vielä nähtävää

Meidän loma Ylläksellä oli kaikella tapaa onnistunut. Sopivassa suhteessa sporttia huikeissa maisemissa, silkkaa rentoutumista nauttien kauniin vuokramökin tunnelmasta, seikkailua ja uusia kokemuksia pyörän päällä. Kaikkea ei viikossa kuitenkaan ehtinyt ja itseämme jäi kutkuttelemaan ainakin gondolihissillä nousu ylös tunturiin, Varkaankurun polku, Saaga-hotellin kylpyläosasto, Levin kesäkelkkarata, Pakasaivon rotkojärvi, Yllästunturin luontokeskus Kellokas ja niin paljon muuta! Näitä ehkä sitten ensi kesänä! 🙂

Aikamme epidemian jälkeen – kun kaikki palaa normaaliksi

Aikamme epidemian jälkeen – kun kaikki palaa normaaliksi

Vielä muutama viikko sitten tuskinpa kukaan osasi arvata, että Ylläksen hiihtokeskus, ladut ja oikeastaan kaikki tullaan sulkemaan, ihmisiä kehoitetaan pysymään kodeissaan ja monen unelma Lapin lomasta joudutaan perumaan. Maailmantilanne on meille kaikille uusi ja hieman ymmällään sitä katsoo myös täältä pohjoisen perukoilta.

Puhutaan kuitenkin tällä kertaa ajasta epidemian jälkeen. Mitä tapahtuu suomalaiselle matkailulle ja kaikille sen ympärille rakennetuille palveluille sitten kun olemme toipuneet koronan aiheuttamasta pysähdyksen tilasta? Asia on päivänselvä: vaikka ihmisten kukkaro onkin keventynyt, niin monelle pitkät loma-ajat merkitsevät tahtoa päästä uusiin maisemiin. Reissuja voi tehdä myös pienellä budjetilla ja upeita luontokohteita löytyy ilmaiseksikin. Olisiko tänä vuonna vuorossa pyrähdys kotimaan kamaralla? 

kala

Lomalle ulkomaille vai kotimaahan?

Ihmisen elämä ilman sosiaalisia kontakteja, aktiviteettejä ja paikkarajoitettuna voi pidemmän päälle tuntua pitkästyttävältä, vai onko joku toista mieltä? Me tarvitsemme kokemuksia ja elämyksiä, mutta ulkomaille lähtö voi vielä pitkään epäilyttää koronan vuoksi. Olisiko sitten kotimaan matkailu vaihtoehto? Monelle on automaatio miettiä ensimmäisenä ulkomaan reissua, ja niin jääkin usein Suomen tarjoamat upeat mahdollisuudet tutkimatta. Voisitko vaikka tänä kesänä tai syksynä kuvitella pyöräileväsi Ahvenanmaalla, kiivetä Kolin huipulle, seilata Turun saaristossa, lähteä patikoimaan tai maastopyöräilemään Ylläkselle, mökkeillä Kainuussa, nauttia upeista Järvi-Suomen maisemista tai vaikkapa tutkia käsivarren Lapin karua luontoa?

Suomi on mahdollisuuksia täynnä. Ajoimme yhteiskunnan kaikki ei-välttämättömät toiminnot yhdessä viikossa alas. On kaikkien vastuulla myös nostaa ne sieltä ylös, kunhan sen aika on. Vielä ei kukaan osaa sanoa milloin yhteiskuntamme palaa ennalleen, ja palaako se edes täysin samanlaisena? Uskallanpa väittää, että lähimatkailun ja Suomen matkailun suosio tulee jatkossa vielä kasvamaan. Suomen matkailun valttikortteja meille suomalaisille ovat ehdottomasti helppo saavutettavuus, turvallisuus sekä upeat luontokohteet ja niiden tarjoamat elämykset.

tunturipuro

Kotimaan matkailulla tuet suomalaisia yrittäjiä

Kun yhteiskunnan rattaat alkavat taas pyörimään, niin toivon kaikilta tukea suomalaisten palveluiden ja tuotteiden nostamiseksi entiselle paikalleen. Näin me tuemme suomalaisia yrityksiä ja niissä työskenteleviä arvokasta työtä tekeviä työntekijöitä. Toivottavasti tämä kokemus myös laajentaa monen meidän ajattelumaailmaa ja ”minä itse” ajattelulle tulisi piste. Jos vähän antaa, paljon saa, vai miten se meni?

On ollut hieno nähdä kuinka suomalaiset kuluttajat ovat innostuneet tukemaan suomalaista yrittäjyyttä ostamalla suomalaisia tuotteita ja palveluja. Tämä luo uskoa siihen, että näinkin haastavasta tilanteesta kyllä noustaan. Haluan uskoa, että suomalainen sisu ja sotien jälkeen rakennettu maailman paras yhteiskunta on meille tärkeä voimavara.

ylläs maisema

Lohtua koronan keskelle

Turvallisuus ja terveys ennen kaikkea. Lapin rauha odottaa tulijoita kyllä kesään, syksyyn ja ensi talveen! Jos aika käy pitkäksi ja Lappi on aistittava jotenkin, käy nauttimassa Lapin ja Ylläksen kuvasatoa Instagram-tilillämmeNyt on aika pitää huolta toisistamme. Rakastetaan toisiamme, pidetään yhteyttä, huolehditaan heikoimmista.

Jonne / AuroraCottage

Ankea marraskuu? Olen eri mieltä!

Ankea marraskuu? Olen eri mieltä!

Lokakuussa pysyvä valkoinen lumipeite, valmiita hiihtoreittejä ja kovaa jäätä. Talvi tuli vauhdilla ja pysyväksi Ylläkselle jo lokakuussa. Marraskuussa Ylläksellä kävellessään ei välttämättä voisi uskoa että Etelä-Suomessa on tällä hetkellä plussakelit ja paikoitellen maa täynnä vesilammikkoja. Pakkasmittari näyttää tänä marraskuun alun aamuna -26 C° ja lunta on reilusti.

Moni varaa etelän loman loka-marraskuulle päästäkseen pakoon synkkiä ja loskaisia päiviä. Kuinkahan moni tulee miettineeksi, että Lapissa on tähän aikaan vuodesta mainiot olosuhteet lomailuun? Ei ruuhkia, majoitusta saa huokeaan hintaan ja tekemistä piisaa. Kotimaassakin pääsee hienosti arkea pakoon nauttimalla rennosta mökkielämästä tai suuntaamalla ulos luontoon. Kurkataanpas hetkeksi Ylläksen alueen loppuvuoden kuulumisiin ja sen tarjontaan.

Anna kaamoksen viedä mukanaan

Lokakuun aikana näimme upeita valoisia päiviä. Voisi jopa sanoa, että kelit vastasivat keväthankien loistokkuutta. Kuvat puhukoon puolestaan.

Marraskuun aikana päivän pituus on lyhentynyt nopealla vauhdilla. Kun lokakuun lopussa saimme nauttia jopa 8,5 tunnin päivistä, nousee aurinko nyt marraskuun lopulla klo 10.15 ja laskee 14.10. Tuosta voi laskea, ettei päivälle jää pituutta kuin vaivaiset 4 tuntia! Kaamos on kuitenkin otettava ilolla vastaan ja mikäs sen ihanampaa kuin hämärtyvät illat, takkatulen loimu ja kynttilät. Omakohtaisesti voin myös todeta, että luonnosta saa energiaa, jolla jaksaa tämänkin synkän vuoden ajan ohi!

Hyödy halvoista hinnoista

Ylläksen majoituksen hintataso vaihtelee rajustikin eri sesonkien mukaan. Loka-marraskuu sekä joulukuun alku on edullista aikaa lomailla ennen kuin hinnat nousevat joulusesonkiin. Tämä kausi on ollut AuroraCottagella todella vilkasta ja muutamassa mökissä on koko kausi jo lähes loppuunmyyty! Jos mielit vielä ennen loppuvuotta Ylläkselle, löytyy vapaata majoitusta vielä kaikenkokoisissa mökeissä.

Ota varaslähtö hiihtokauteen

Ensimmäiset ladut avautuivat Ylläkselle tänä vuonna jo lokakuun puolella. Pääset ladulle helposti, sillä valmiita latuverkostoja on Ylläksellä tehtynä parhaimmillaan 330 kilometrin verran. Reittejä kulkee sekä tuntureilla että metsien suojassa. Koiranomistajille iloinen asia on, että Ylläkselle on avattu tälle kaudelle 20 kilometriä lisää koiralatuja. Täällä et laturaivoon törmää, sillä tähänkään vuodenaikaan ei paljon ruuhkia ole 🙂

Suuntaa tunturiin

Ylläksen laskukausi startattiin 23.11. Useat rinteet ovat jo auki ja uskomattomat 63 rinnettä ovat käytössäsi myöhemmin kauden aikana. Laskettavaa riittää siis varmasti kaikille ja tunturin molemmin puolin pääsee yhdellä hissilipulla. Rinteitä löytyy helpoista vaativiin, pisimmillään jopa 3 kilometriä! Suurimman osan Suomen laskettelurinteistä testanneena pidän Yllästä parhaana keskuksena monipuolisuuden ja korkeuseron ansiosta. Katso täältä ajankohtaiset rinne- ja hissitiedot.


Kuva: Mira Väisänen

Lumikenkäily sopii vauvasta vaariin

Lumikengillä voit tutustua Ylläksen alueen tuntureihin ja talviseen luontoon monenlaisessa maastossa, ja hyvin luontoystävällisesti. Lumikenkien käyttö on helppoa – tarvitset ainoastaan kohtuullisen tasapainon ja lämpimät varusteet. Helpoiten pääset alkuun lähtemällä valmiille lumikenkäilyreitille.


Kuva: Mira Väisänen

Nouse läskipyörän selkään ja koe vuoden retkikohde 2019

Ylläs on investoinut viime vuosina todella paljon pyöräilyyn. Tästä kertoo mm. yleisöraati, joka valitsi Ylläksen vuoden 2019 parhaaksi maastopyöräilyretkikohteeksi. Iso osa Ylläksen lumikenkäreitestä on avattu tänä talvena myös fatbike-pyöräilijöille. Myös uusia reittejä on avattu mm. Savottakahvila Elämän Luukulta Äkäsaivon kautta Peurakaltiolle kulkeva reitti ja tunturin puolelta toiselle menevä eräreitti. Vuokraamoista löytyy pyöriä joka lähtöön ja tunturit tarjoavat mahtavat puitteet pyöräilylle.

Lumisin terveisin,

Jonne Vuorinen
mökki-isäntäsi

Neljän kelopölkyn tarina

Neljän kelopölkyn tarina

Lomalla Rubiinissa Äkäslompolossa syntyivät kelohahmot KUUSILMÄ, JÖRÖ-UKKI, TUOHITUKKA ja VILKKUSILMÄ. Näin ne saivat alkunsa ja tässä heidän tarinansa. Kirjoittanut kelopölkkyhahmojen äiti, Merja Honkajuuri, vieraillessaan Rubiini-mökissä. Kiitos Merja!

Luin viestejä viistotun kelon, oksien jälkiä sahan jättämiä, kuvioita miettien, kuka sieltä syntyä haluaa, kodikseen Rubiinin ja Safiirin pihapiirin ottaa.

KUUSILMÄ: Täysikuu hohti vaaleana vinotusta kelopölkyn pinnasta. Kenen silmä, kuka siinä katsoo? Kuusilmä tietenkin, pieni lettipäinen tyttö. Jörö-ukin oma kulta lapsenlapsi. 

JÖRÖ-UKKI: Ei komea hän ei ole, vaan aika on jättänyt jälkensä hänen olemukseensa. Mutta eipä löydy harmaiden kelopölkkyhahmojen maailmasta toista yhtä sympaattista olentoa. Niin, ja ne tarinat mitä hän kertoo Kuusilmälle pyöreät hampaat vilkkuen Safiirin terassilla voit kuulla,kun hetkeksi pysähdyt ja annat mielen levätä.

TUOHITUKKA: Yksisilmäisten kelolintujen prinsessa on Tuohitukka. Hänen valtoimenaan valuva tuohitukkansa on koko kelolintuyhteisön ylpeys. Tuohitukka odottaa Rubiinin terassilla Kaarnapää-prinssiään saapuvaksi. Ehkä jonakin päivänä…

VILKKUSILMÄ: Vilkkusilmä on kaikkien ystävä ja toivottaa tervetulleeksi kotitaloonsa Rubiiniin. Hän vinkkaa silmää ja jakaa hyvää mieltä jokaiselle vastaantulijalle. Sinä saat ottaa tämän lahjan vastaan ja nauttia. 

 

Tupuli-mökin muodonmuutos

Tupuli-mökin muodonmuutos

AuroraCottage:n monelle kohteelle on tehty pienellä vaivalla ilmeen kohotusta eli ns. facelift. Nyt esitellään Ylläsjärvellä oleva mökki nimeltä Tupuli. Tupuli on suurehko mökki, jossa majoittuu jopa 13 henkeä. Ensikertaa vieraillessani Tupulissa ajatuksissa oli, että tästä saadaan todella kivannäköinen. Makuja ja mökkejä on monenlaisia, mutta tällä kertaa lähdettiin hakemaan Lappi-henkisyyttä, valoisuutta, raikkautta, tunnelmaa ja ripaus luksusta. Ja miten pienestä se voi joskus olla kiinni! Tupulissa on ennestään laadukkaat kalusteet, joten pelkillä tekstiilimuutoksilla ja pienillä kalustevaihdoilla saimme yllättävän paljon kevyemmän ja ilmavamman kokonaisuuden aikaan.

Pienellä vaivalla saa paljon aikaan

Alakerran suuressa makuuhuoneeasa tehtiin tyypilliset muutokset vaihtamalla verhot, päiväpeitot, matot, tyynyt ja viltit. Lisäksi viherkasvi ja luontoaiheinen taulu tuovat piristystä. Ero edelliseen verrattuna oli suuri. Tässä makuuhuoneessa menee vaihtoon vielä kuvien ottamisen jälkeen peili. Vanhasta peilistä irrotetaan kehykset ja peiliosa upotetaan kelokehikkoon, jolloin saadaan pala Lapin luontoa sisustukseen. Kaikki minkä voi uusiokäyttää, niin uusiokäytetään. Näin saamme vanhalle peilillekin uuden elämän.

Keittiössä päätimme satsata laadukkaaseen vahaliinaan, joka on helppo puhdistaa kostella rätillä pienistä tahroista. Valokuvalla on iso merkitys mökin viehättävyyden viestinnässä. Kattaus luo tunnelman aidommasta tilanteesta. Valokuvassa pitää kuitenkin muistaa, että kuvan on vastattava todellisuutta.

Itse tehty tuo esiin omistajan käden jäljen

Aina ei kalusteita tai tekstiilejä tarvitse lähteä etsimään kaupoista. Jos kädentaitoja löytyy, kannattaa ehdottomasti tehdä itse sen minkä voi ja osaa. Itse tehty on niin ekologosempi kuin halvempikin vaihtoehto ja lisäksi lopputulos on persoonallisempi kuin valmiiksi kaupasta ostettu. Tässä mökissä voi nähdä omistajan käden jäljen, mm. keittiöön olemme tehneet omin kätösin kelosta valaisimen.

Lapin henkeä haluttiin tuoda olohuoneeseen vaihtamalla tummanruskea sohvapöytä kelopöytään. Pöydän toteutukseen ja suunnitteluun käytettiin aikaa urakalla. Pöydän tekeminen ei ollut aina helppoa, mutta lopputulos ratkaisee. Jykevä ja kaunis pöytä sopii Tupulin olohuoneeseen kuin nenä päähän. Kiitokset tekijälle, eli Brunolle!

Yläkerran makuuhuoneisiin tuotiin elävyyttä äitini tekemin tekstiilein. Verhot ommeltiin vanhoja verhoja hyväksi käyttäen niin, että entiset pimennysverhot saivat pintaansa vaaleamman kukkakuosisen kankaan (joka sekin oli uusiokäytetty). Upea hirviaiheinen seinätaulu luotiin vanhoista kankaanpaloista.

Uudistusprojektit vaativat jonkin verran aikaa ja hitusen myös rahaa. Tupulin uudistukseen ei kulunut paljoa rahaa, sillä saimme paljon uusiokäytettyä vanhaa ja rakennettua itse. Paljon voikin tehdä itse, jos tahtotila on oikea ja ajan priorisoi oikein. Tämän faceliftin jälkeen en olisi millään halunnut palata Ylläkseltä kaupunkiin – olisin vain halunnut jäädä uudistettuun Tupuliin fiilistelemään ja tunnelmoimaan. Sen verran tyytyväinen olin lopputulokseen. Mitäs mieltä sinä olet? Viihtyisitkö tässä mökissä? Aika näyttää mitä seuraavaksi keksitään! Nyt kohti kesää ja otetaan hieman lepoa ennen sesongin alkamista.

Katso loput kuvat ja ihastele tarkemmin Tupulin uutta ilmettä

Kesäterveisin,

Jonne Vuorinen / AuroraCottage

Contact

+358 45 787 416 02
info@auroracottage.com

12 hours ago

AuroraCottage

Mahtava uutinen! 👏🎿 Ei muuta kuin lomia varaamaan!Ylläksen laskettelukautta jatketaan tänä keväänä viikolla!

Kausi jatkuu Ylläksen Äkäslompolon puoleisilla rinteillä Vapun jälkeen aina Äitienpäivään saakka.

Vielä 80- ja 90 - luvulla mainetta niittänyt nostalginen Varkaankurun kevätlaskuviikko tekee nyt siis paluun.

3. - 9.5. välisenä aikana hisseistä ovat käytössä Ylläshissi, Jokerihissi sekä Kuruhissi.

Hissit pyörivät sään salliessa päivittäin klo 9 -17.

Lipunmyynti, vuokraamo, ski shop sekä Y1 Ski pub ulkoterasseineen ovat avoinna klo 9 - 17.15.

Myös Varkaankurun pohjalla sijaitseva Jokerikuppila palvelee Jokerihissin aukioloaikojen mukaisesti.

Hissilipuissa noudatetaan Hiihdä halvalla hintakauden alennettuja hintoja ja myynnissä olevat lipputyypit ovat 1 - 7 päivän päiväliput sekä 5/7 päivän lippu.

Kausikortit ja firmakortit ovat luonnollisesti voimassa myös jatkoviikon ajan.

Tervetuloa nauttimaan Ylläksen kevään lumosta ja Varkaankurun pitkään säilyvistä lumista!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

AuroraCottage

Wonders of nature. Luonnon muovaamaa kauneutta Kukastunturin huipulla 😍
.
.
.
#kukastunturi #ylläs #hiihto #murtomaahiihto #kevät #spring #valo #finnishnature #naturephotography #thebestoffinland #visitlapland #visitylläs #lappi
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

AuroraCottage

Niin kirkasta, että 😎 kuuluvat vakiovarustukseen.
.
.
.
#sun #spring #kevät #aurinko #Kota #snow #konijänkänkotieläinpiha #ylläs #visitylläs #visitlapland #finnishnature #auroracottage
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

AuroraCottage

Kevätaurinko, check ☑️
Turvavälit, check ☑️
Nyt kelpaa kyllä viettää aikaa näillä leveysasteilla! 🌞
.
.
.
#kevät #keväthanget #kotamaja #kukastunturi #hiihto #ylläs #visitylläs #visitlapland #munlappi #suomenluonto #thebestoffinland
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

AuroraCottage

Lapsen kanssa Ylläksellä riittää kivaa puuhaa joka päivälle! 😊 Mäenlaskua, hiihtoa, poroja, huskyja, laskettelua, lumikasojen valloitusta, lumilinnojen rakennusta, potkukelkkailua...you name it! Ja kuuma kaakao tietysti mukaan joka retkelle tai letut latukahviosta ☕ Päivän päätteeksi saunaa ja seurapelejä mökissä 🥰
.
.
.
#travelingwithkids #lapsenkanssa #ulkoillen #Porot #reindeers #mäenlasku #hiihto #lumilinna #ylläs #auroracottage #visityllas #visitlapland
... See MoreSee Less

View on Facebook