fbpx

Vastuullisuus toiminnassamme

 

Ympäristö ja kestävä matkailu ovat yrityksemme strategian kulmakiviä ja olennainen osa jokapäiväistä työtämme. Haluamme, että alueellamme on hyvä asua ja vierailla myös tulevaisuudessa  ja että valintamme mahdollistavat tämän myös tuleville sukupolville. Olemme kannatusjäsenenä Reilun matkailun yhdistyksessä, joka edistää vastuullista matkailua. 

Vanha kelopuu.

Haluamme huolehtia luonnosta

Lapin luonto on yksi maailman puhtaimmista ja haluamme osaltamme edesauttaa puhtaan toimintaympäristön säilymisen Tunturi-Lapissa. Arvostamme ja kunnioitamme luontoa ja toimimme Metsähallituksen retkietiketin mukaisesti aina luonnossa liikkuessamme.

Edistämme aktiivisesti ympäristönsuojelua myös opastamalla vieraitamme mökkikansioissa ja muussa viestinnässämme. Mökkikansioissa muistutetaan vieraita retkietiketistä, suosimaan merkittyjä reittejä ja tuomaan omat roskat pois luonnosta. Leiriytyminen ja tulen tekeminen vain sallituille paikoille on osa luonnon huomioimista.

Pienennämme hiilijalanjälkeämme

Haluamme tehdä ilmaston kannalta hyviä valintoja. Teemme töitä pääosin kotitoimistolta käsin ja valitsemme vähäpäästöisen liikkumismuodon ajoittaisiin työmatkoihin. Kannustamme asiakkaitamme matkustamaan Ylläkselle ekologisesti ja välitämme sosiaalisessa mediassa mm. tietoa ja vinkkejä junamatkailun hyödyistä. Moni mökki sijaitsee niin lähellä palveluita, ettei auto edes ole välttämätön. Kerromme tämän myös mökin kuvauksessa. Kannustamme mökin omistajia sähköauton latausmahdollisuuden lisäämiseen ja monelta mökiltä löytyykin sähköauton latauspiste.

On myös monia keinoja säästää energiaa ja vettä. Niistäkin kerromme mökkikansioissamme kannustaen vieraitamme vastuullisiin valintoihin. Mökkikantamme on pitkälti uutta, ja jo rakennusvaiheessa niissä on huomioitu energiatehokkaat ja nykyaikaiset ratkaisut. Monessa mökissä on lisäksi ilmalämpöpumppu, jolla voi säätää mieleisensä lämpötilan. Seuraamme energiankulutusta ja kehoitamme mökkien omistajia käyttämään lämmityksen etäohjausta, jotta lämpötilan säädöt ovat kohdillaan mökin ollessa käytössä/tyhjillään. 

Lapsi kävelemässä pitkospuita pitkin kesällä Lapissa.

Kannustamme asiakkaitamme kierrätykseen. Jokaisen mökin mökkikansiossa on informaatiota kierrätyksestä, jätehuollosta sekä keräyspisteistä Ylläksellä. Kannustamme myös välittämiemme mökkien omistajia mahdollistamaan helppo kierrätys varustamalla mökit kierrätysastioilla ja -ohjeilla. Hanavesi on varsin hyvää ja laadukasta, joten suosittelemme ulkomaalaisille vieraillemme hanavettä. Reilun matkailun ohjeet sisältävät hyviä vinkkejä vastuulliseen matkailuun ja niitä jaamme mielellämme.

Suosimme paikallista

Olemme yksi Ylläksen toimijoista ja käyttämämme sopimussiivoojat, mökkihuoltojen tekijät ja elämysretkien tarjoajat ovat kaikki paikallisia. Tavoitteemme on työllistää paikallisia ja hankkia paikallisia tuotteita paikallisista yrityksistä aina kun mahdollista.

Paikallisen kulttuurin ja historian suojelu

Kunnioitamme paikallista kulttuuria ja historiaa ja haluamme suojella sitä. Tasa-arvo, ympäristön kunnioittaminen ja vastuullisuuden kehittäminen ohjaavat toimintaamme ja ovat meille tärkeitä arvoja.   

Huolehdimme turvallisuudesta ja laadusta

Välityksessämme olevat mökit ovat laadukkaita ja niistä esitetyt kuvat vastaavat todellisuutta. Noudatamme lakia ja viranomaisten määräyksiä paloturvallisuusasioissa ja edellytämme tätä myös jokaiselta mökin omistajalta. Kiinnitämme huomiota mökkiemme ja laitteidemme toiminnallisuuteen, kuntoon ja turvallisuuteen ja reagoimme nopeasti, jos asiakkailta tulee näistä palautetta. 

Yhteiskuntavastuu

Toimintamme on sosiaalista, taloudellista ja ympäristön osalta kestävää. Maksamme veromme, kartamme harmaata taloutta  ja käymme vain reilua ja rehellistä kauppaa.

Kehitämme yritystoimintaamme

Haluamme kehittyä ja uudistua. Olemme kiitollisia jokaisesta palautteesta ja korjaamme palveluamme tarvittaessa.

Reilun matkailun yhdistys logo

AuroraCottage Oy

VARAUSTIEDUSTELUT

info@auroracottage.com

045 787 416 02

ma-pe 9-17, la 10-13

PÄIVYSTYS

Huoltoon tai siivoukseen liittyvät asiat hoitaa ensisijaisesti kohteen huolto- tai siivousyritys, joiden yhteystiedot löydät mökkikansiosta. Mikäli ongelma ei ratkea sitä kautta, saat meidät kiinni sähköpostilla info@auroracottage.com tai numerosta 045 787 416 02.