fbpx

Tietoa Ylläksestä

Lähde Lappi-lomalle – tässä vinkit Ylläkselle
 

 

Ylläksen seitsemän tunturin kokonaisuus, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto ja kaksi aitoa lappilaista kylää, Äkäslompolo ja Ylläsjärvi ovat helposti saavutettavissa niin lentäen, bussilla, junalla kuin autolla. Itse kummallakin puolella asuneena voin suositella molempia tunturin puolia lämpimästi. Ylläs tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön vuoksi todella monipuolisen kattauksen erillaisia aktiviteettejä.

Runsaat aktiviteetit, monipuoliset palvelut, tapahtumat ja hyvä ohjelmapuoli tekee Ylläksestä ainutlaatuisen lomakohteen. Tunturimme tarjoavat hienoja elämyksiä kaikkina kahdeksana vuodenaikana ja siitä Ylläs on myös palkittu mm. Scandinavian Outdoor Award Travel -palkinnolla Pohjoismaiden parhaana ulkoilukohteena keväällä 2020. Ylläs on valittu vuonna 2019 vuoden retkikohteeksi Suomessa, asiaan vaikutti mm. loistavat pyöräreitit, joita pidetään jopa pohjoismaiden parhaimpina!

 

Ylläs -monipuolisuus ja luonto

Vuoden retkikohde 2019. Suomen suurin laskettelukeskus. Kahdessa hiihtokeskukessa on yhteensä 29 hiihtohissiä ja 63 laskettelurinnettä. Vuonna 2019 Ylläs valittiin parhaaksi maastopyöräilykohteeksi. Maamme laajin latuverkosto ja latujen ylläpito on huippuluokkaa: Maastohiihtäjille on 330 kilometriä latuja, joista 38 kilometriä on valaistu. Ladut sopivat sekä perinteiselle että luistelutyylille. Latukahviloita on 21 ja sen lisäksi on vielä 23 laavua tai kotaa. Koiran kanssa hiihtäminen on sallittu neljällä ladulla. Lumikenkäilyä erämaassa. Upea kansallispuisto. Seitsemän tunturin Ylläs.  Moottorikelkkareittejä on 410 kilometriä, näistä 300 kilomeriä on hoidettuja reittejä.

 

Seitsemän tunturin Ylläs

Ylläs tarjoaa kaunista luontoa ja aidon lappilaisen kyläyhteisön. Alueella voi unohtaa arjen kiireen ja keskittyä nauttimaan seitsemän tunturin luonnonkauniista maisemista ja konstailemattomasta tunturitunnelmasta. Ylläkseltä löytyy kaksi kylää molemmin puolin tunturia – Äkäslompolo ja Ylläsjärvi. Yhdellä hiihtopassilla pääset laskemaan kaikkia tunturin rinteitä. Äkäslompolon puolella löytyy laaja valikoima ravintoloita ja Lapin suurin kyläkauppa Jounin Kauppa. Kelkkasafarit, kaupat, ravintolat ja baarit ovat keskittyneet samalle alueelle, jossa on helppo kulkea myös jalkaisin. Ylläsjärven puolelta löydät huippurinteet gondolihisseineen, laajan valikoiman baareja sekä rinnehotelleja ja -ravintoloita.

Ylläksellä on maamme laajin latuverkosto ja latujen ylläpito on huippuluokkaa. On jopa esitetty väitteitä, että Ylläs olisi maailman paras maastohiihtokeskus. Rinteiden ja latujen ohella Ylläksellä on panostettu aktiviteetteihin ja ohjelmapalvelutarjonta on monipuolista. Moottoriurheilusta pitäville löytyy 300 kilometriä kelkkareittejä, rauhallisemmasta liikunnasta ja eläimistä pitäville husky- ja porosafareita, islanninhevosella ratsastusta ja karaistumiseen avantouintia. Lumikenkäily ja pyöräilymaastot ovat varmasti maamme parhaat. Hauskanpito osataan Ylläkselläkin, mutta monet valitsevat seitsemän tunturin maisemat ennemmin kuin vauhdinpidon. Ylläksen urheilullisuus ja perinteet vetävät laskijoita puoleensa vuodesta toiseen.

 

Ylläksellä Suomen parhaat pyöräilymaastot

Ylläs on investoinut todella paljon viime vuosina pyöräilyn kehittämiseen. Pyöräilypuitteet ovat mahtavat niin talvella kuin kesälläkin. Vuonna 2019 Ylläs valittiin parhaaksi maastopyöräilykohteeksi.

Maastopyöräreittejä on jopa 200km, joista suurin osa kulkee kansallispuistossa. Kesällä kansallispuisto mahdollistaa huimat maastopyöräilyreitit tunturin huipulta aarnimetsän siimekseen. Olit sitten aloittelija tai kokenut polkija Ylläs tarjoaa varmasti sinulle upeat mahdollisuudet pyöräilyyn.

Suosittu alamäkipyöräily on kesän ehdoton kohokohta kaikille lajia harrastaville. Ylläksen huipulta lähtevissä reiteissä on valintaa niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijälle ja takaisin huipuille pääset kätevästi gondolin avustuksella.

 

Onnistuneen loman avaimet

Ylläksen aidon sielun ja kylien omien kulttuurin pystyt parhaiten kokemaan Ylläksen ykköspaikoilta. Onnistuneen loman ja matkan tae on mukava majapaikka; sellainen, joka vastaa asiakkaan toiveita. Meiltä löydät mieleen jäävän loman avaimet. Tunnemme ja huollamme kaikki kohteemme ja siksi voimme suositella niitä asiakkaillemme. Moni on löytänyt kauttamme majapaikan, johon palaa perheineen yhä uudestaan.

Haluatko lomailemaan lähelle palveluita vai haetko enemmän luonnonrauhaa ja hiljaisuutta? Varausohjelmamme ohjaa sinut toivomaasi kohteeseen. Valitse ja varaa sopiva majapaikka helposti ja luotettavasti tai laita meille kyselyä, jos kaipaat lisätietoa. Autamme sinua mielellämme, myös iltaisin ja viikonloppuisin. Saat tiedot ja tarjouksen toivomastasi kohteesta mahdollisimman nopeasti.

 

Lapin ihmeet odottavat

Ota aikaa itsellesi ja varaa mökki Ylläkseltä Suomen mahtavimpien luontokohteiden ääreltä.

AuroraCottage Oy

VARAUSTIEDUSTELUT

info@auroracottage.com

045 787 416 02

ma-pe 9-17, la 10-13

PÄIVYSTYS

Huoltoon tai siivoukseen liittyvät asiat hoitaa ensisijaisesti kohteen huolto- tai siivousyritys, joiden yhteystiedot löydät mökkikansiosta. Mikäli ongelma ei ratkea sitä kautta, saat meidät kiinni sähköpostilla info@auroracottage.com tai numerosta 045 787 416 02.