fbpx

Usein kysyttyä

Tietoa vuokramökeistä ja vuokrauskäytännöistä
 

 

VARAUS

Kuinka voin varata lomamökin AuroraCottagen kautta?

Kun sopiva mökki on löytynyt, voit varata mökin suoraan joko nettisivuiltamme tai laittaa erillisen kyselyn meille info@auroracottage.com. Vastaamme kyselyihin noin vuorokauden kuluessa.

 

Hetki sitten katsomani mökki näyttääkin nyt varattua, mitä teen?

Jos etenet varausprosessissa tarpeeksi pitkälle, varataan kyseinen ajanjakso 10 minuutiksi. Näin voidaan välttää päällekäiset varaukset. Jos siis lopetit varausprosessin kesken tai palasit sen alkuun, niin on mahdollista, että mökki näyttääkin nyt varattua. Odota siis 10 minuuttia ja kokeile uudestaan.

Voinko varata mökin vain muutamaksi päiväksi?

Sesonkiaikoina minimi varauksen kesto on 7 yötä ja vaihtopäivä on yleensä perjantai, lauantai tai sunnuntai.

Sesongin ulkopuolella onnistuu lyhyemmätkin varaukset ja viikonloppuvaraukset erittäin joustavasti. Minimivuokra-aika nettivarauksissa on 3 yötä. Mökin varauskalenterista näet helposti millaiselle ajanjaksolle varaaminen on mahdollista. Jos olet kiinnostunut mökin pidempiaikaisesta vuokraamisesta, otathan yhteyttä meihin sähköpostitse tai puhelimitse.

Montako henkilöä mökille saa tulla?

Mökkiä saa käyttää enimmillään se henkilömäärä, joka on ilmoitettu mökin kohdekuvauksessa. Henkilömäärä muodostuu vuodepaikkojen (vuoteet ja varavuoteet) kokonaismäärästä. Otathan huomioon, että jos mökissä on useampi varavuode, voivat mökin muut tilat tuntua ahtaalta täydellä henkilömäärällä.

Jokaisesta ylimääräisestä henkilöstä kohteessa veloitetaan 250 € lisämaksu, jos asiasta ei ole sovittu erikseen AuroraCottagen kanssa. Jos kesken vuokrauskauden mökin vuokralaiset vaihtuvat, niin sovithan asiasta etukäteen AuroraCottagen kanssa. 

 

Kuuluuko loppusiivous hintaan?

Loppusiivous sisältyy hintaan kaikissa kohteissamme. Voit nauttia lomastasi täysillä loppuun saakka ilman lähtöpäivänä suoritettavaa loppusiivousta. Huolehdithan kuitenkin tiskikoneen päällelaitosta, jääkaapin tyhjennyksestä sekä roskien ja tuhkien tyhjennyksestä. Näin teemme tiukoissa aikatauluissa työtä tekevien siivoojien työstä hiukan helpompaa 🙂 Lisäohjeita löydät mökkikansiosta.

Siivouksen erillishinta on 100 € – 400 € kohteesta riippuen.

Saanko viedä mökille lemmikkieläimen?

Lemmikkieläimet ovat tervetulleita kohteisiin, joissa mökin tiedoissa on mainittu ”lemmikit sallittu”. Lemmikkieläimen tuomisesta lomakohteeseen ilmoitetaan varausta tehtäessä. Lemmikeistä veloitetaan varauksen yhteydessä 50 euron lemmikkimaksu, joka kattaa mm. siivouskulut.

Suojaathan tekstiilit vaikkapa ylimääräisellä viltillä, jotta siivojan työ on helpompaa. Lähtiessä koirien jätökset on kerättävä pihapiiristä pois. Jokaisesta lemmikeille sallitusta mökistä löydät lemmikillesi ruokakupit ja viltit sohvien suojaamiseen.

MAKSU

Miten voin maksaa mökkivuokran?

Mökkivuokran voi maksaa varauspalvelussamme pankkitunnuksilla tai luottokortilla. Online-varauksissa maksat ennakkomaksun (30 %) tai koko summan kerralla. Mahdollisesta loppusummasta saat laskun sähköpostiisi noin 7 viikkoa ennen vuokrauksen alkua. Loppusumman voit maksaa verkkopalvelussamme tai tilisiirtona. Hyväksymämme maksutavat ovat:

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa.

Milloin loppusumma tulee maksaa?

Mahdollisesta loppusummasta saat laskun sähköpostiisi noin 7 viikkoa ennen vuokrauksen alkua. Loppusumman voit maksaa verkkopalvelussamme tai tilisiirtona.

TULO JA LÄHTÖ

Mitkä ovat mökin tulo- ja lähtöajat ja onko niissä joustovaraa?

Tarkat tulo- ja lähtöajat näet mökin kuvaustekstistä ja saat ne myös sähköpostitse varauksesi jälkeen. Useimpiin mökkeihin tuloaika on talven sesonkikaudella kello 16:00-18:00 ja lähtöaika on kello 10:00-12:00. Sesonkikaudella (viikoilla 52-17) emme valitettavasti voi luvata mökkiä aikaisemmin, sillä siivouksien aikataulut ovat tiukat. Jos mökillä on käytössä avainpalvelu, voit käydä kysymässä avainta aikaisemmin siltä varalta, että mökki olisi jo siivottu. Lähtöajoissa sesonkikaudella emme valitettavasti voi joustaa, mutta voit viedä tavarasi avainpalveluun säilytettäväksi ennen kotiinpaluutasi.

Sesongin ulkopuolella (vkot 18-51) sekä tulo- että lähtöajoista voidaan sopia erikseen hyvinkin joustavasti. Näissä tapauksissa laita kyselyä info@auroracottage.com sähköpostiin.

Miten saan lisätiedot mökille saapumisesta ja avaimista?
Kun olemme vastaanottaneet varauksesi, saat erillisen sähköpostin, joka sisältää ohjeita mökille saapumisesta. Sähköpostista löydät mm. osoitteet, yhteystiedot ja avaintensaantitiedot. Tarkastathan roskapostikansiosi tai ota yhteyttä meihin, jos et ole saanut kyseistä tervetuloviestiä.
Mistä saan mökin avaimen?

Toimitamme sinulle lisätietoa mökin avaimista, kun olemme vastaanottaneet ennakkomaksun.

Jos mökissä on avainpalvelu, tulee avaimet tulee noutaa avainpalvelusta. Jos et pysty noutamaan avaimia avainpalvelun aukioloaikojen puitteissa, ilmoitathan siitä avainpalvelulle, jotta he osaavat varautua tuloosi.

Jos mökissä on käytössä avainlaatikko, saat ohjeet ja koodin paria päivää ennen varauksen alkua. 

Mitä asioita tulee muistaa mökistä pois lähtiessä?

Mökistä on poistuttava lähtöaikaan mennessä, ellei muuta ole erikseen sovittu. Vaikka loppusiivous kuuluisi hintaan, niin huolehdithan kuitenkin perusasioista.

  • Vie kaikki jätteet niille varattuihin keräysastioihin (tölkit, pullot, lehdet, roskat ym.)
  • Laita aamulla tiskikone päälle, jotta siivooja voi asetella tavarat puhtaina paikalleen.
  • Jätä ilmastoinnin ja lämmityksen säädöt samoille arvoille kuin ne olivat saapuessasi. Lämpöjä ei saa ottaa pois päältä! Talvella minimilämpötila on 20 astetta.
  • Mikäli otit lisäpalveluna liinavaatteet, voit jättää ne pinottuna sängylle.
  • Mikäli majoituit lemmikin kanssa, siivoathan jätökset pois pihamaalta.
  • Sammuta valot ja kaikki sähkölaitteet, sulje ikkunat ja lukitse ovet lähtiessäsi.
  • Muista palauttaa avaimet avainpalveluun.
  • Jos olet aiheuttanut vahinkoa kiinteistölle tai irtaimistolle, olet vastuussa sekä ilmoittamisvelvollinen. Soitathan näissä tapauksissa +358 45 787 416 02.

MÖKIN VARUSTUS

Millainen varustus mökissä on? Mitä tarvitsen mukaan?

Mökkien varustuksesta saat lisätietoa mökin kuvauksesta. Kaikista mökeistämme löydät perusastiat ja välineet ruoanlaittoa ja ruokailua varten sekä tiskirättejä. WC– ja talouspaperia on muutama rulla. Jos olet suuntaamassa viikoksi, ota siis WC- ja talouspaperia mukaan. Pakkaa mukaan vuodevaatteet ja pyyhkeet, jos et ole vuokrannut niitä erikseen tai jos ne eivät kuulu mökin vuokraan.  Huomioithan, että vuoteissa tulee aina käyttää lakanoita, pussilakanoita ja tyynyliinoja. Suosittelemme myös saunan laudeliinan ottamista kertakäyttökulutuksen vähentämiseksi.

Vuokramökiltä ei välttämättä löydy mausteita, pyykinpesuainetta, kahvinkeittimen suodatinpaperia, suolaa ja sokeria, joten muista pakata ne mukaan tai käy ensin kurkkaamassa mökki. Omistajat kyllä täydentelevät varastoja, mutta lyhyen vaihtovälin takia mausteita ei viikoittain tarkisteta. Lapsille löytyy matkasänky, syöttötuoli ja potta, jos niin on mökin kuvauksessa kerrottu. Sähkö, vesi ja takkapuut kuuluvat aina vuokrahintaan.

Kuuluvatko liinavaatteet mökin vuokraan?

Liinavaatteet eivät kuulu hintaan suurimmassa osassa mökeistämme. Näet mökin esittelysivulta mitä vuokrahintaan kuuluu. Liinavaatesetti maksaa 30 €/hlö ja se sisältää petivaatteet, pyyhkeen ja käsipyyhkeen. Voit lisätä liinavaatteet tilaukseesi onlinevarausta tehdessäsi tai jälkikäteen ilmoittamalla siitä meille.

Saako sähköautoa ladata vuokramökillä?

Varausehtojemme mukaan sähköauton tai hybridiauton lataaminen on sallittu vain, jos tästä on erikseen mainittu lomakohteen kuvauksessa tai varustelussa. Lataamisesta voidaan periä lisämaksu, joka tulee valita mökkiä varatessa mökin lisäpalveluista. Jos maksu on jäänyt tekemättä, laita viestiä info@auroracottage.com. Pistorasiasta lataukseen saattaa liittyä rajoituksia, joista on kerrottu mökin kuvauksessa.

MÖKILLÄ

Jos loman aikana tulee ongelmia, kuinka toimin?

Älä anna lomasi mennä pilalle sellaisen puutteen tai vian takia, jonka voimme hetkessä korjata. Ota siis rohkeasti yhteys mökkikansiossa olevaan huoltoyritykseen tai avainpalveluun, niin autamme mielellämme korjaamaan puutteet!

Mikäli ongelmia tulee siivouksen tai avainpalvelun kanssa, ota suoraan yhteys avainpalveluun. Alueesi avainpalvelun yhteystiedot löydät AuroraCottagen tervetulo-sähköpostista tai osoitteista www.yllasavain.fi tai www.kiinteistohuoltoyllas.fi.

Mökit ovat kovalla käytöllä ja aina jokin voi kulua tai olla kulumassa, joten jos huomasit mökissä jotain korjattavaa, huollettavaa tai puutteita, niin ilmoitathan meille info@auroracottage.com tai +358 45 787 416 02.

Mökki on siivottu huonosti, mitä teen?

Mikäli kävisi niin ikävästi, että mökin siivouksessa olisi  jotain huomautettavaa, toivoisimme, että olisitte yhteydessä mökin siivoojaan heti mökille tultaessa. Mökkikansiosta löydät siivoojan yhteystiedot. Siivousyritykset pystyvät asian korjaamaan, kunhan ilmoitus tehdään heti mökille saavuttaessa. 

 

Millä tavalla huomioimme koronaviruksen leviämisen estämisen vuokramökeillämme?

Mökkejä siivotessa siivoamme erityisen huolellisesti asiakkaiden vaihtuessa koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Huomioimme erityisesti eri kosketuspinnat (ovenkahvat, hanat, pöydät jne) sekä WC- ja keittiötilat. Käytämme siivouksessa myös desinfioivia aineita ja pesemme käsiä ahkerasti siivouksen aikana ja sen jälkeen.

Ota yhteyttä

info@auroracottage.com
+358 45 787 416 02
AuroraCottage Oy
Y-tunnus: 2939328-2