fbpx

Asiakas on aina oikeassa? Hyvin usein, jos meiltä kysyy. Saamme asiakkailtamme säännöllisesti palautetta loman sujumisesta mökeissämme. Joskus pienetkin asiat voivat helpottaa lomalaisen elämää, ja kuuntelemme näissä asioissa asiakkaitamme herkästi, sillä meille on tärkeää, että AuroraCottagen asiakkaat pysyvät tyytyväisinä ja palaavat mökeillemme myös uudestaan. Teemme asian eteen paljon ja pyydämmekin mökin käyttäjiltä suoraa palautetta toimivuudesta, siisteydestä ja parannusehdotuksista. Suurin osa palautteista johtaa toimenpiteisiin, toki mukaan mahtuu kaikenlaisia mielipiteitä. Saamme myös paljon vinkkejä ja korjausehdotuksia kauden aikana sähköpostiin ja mökkien omiin palauteboxeihin. Kiitos siitä teille asiakkaamme!

Palautteisiin reagoidaan nopeasti – sesongin ulkopuolelle jää suuremmat muutostyöt

Kiinteistö pysyy paremmassa kunnossa, kun se on isommalla käytöllä. Lisäksi mahdolliset kiinteistön tai huoneiston ongelmat havaitaan nopeammin verrattuna tilanteeseen, jossa mökki on tyhjillään. Korona-aikana mökkien vuokraaminen on lisääntynyt huimasti. Tämän huomaa myös palautteiden määrästä, jota on iloksemme tullut enenevissä määrin. Käsittelemme palautteen aina mökkien omistajien kanssa ja mietimme yhdessä miten asioita voisi parantaa.

Mökkien viihtyvyyttä, laatua ja toiminnallisuutta parannellaan jatkuvasti. Kuvan lamppu löytyy Tupuli-mökin keittiöstä.

Aina ei palautteisiin voi reagoida salamannopeasti.  Mökkien vaihtoajat ovat sesongissa lyhyitä ja vaihtopäivät hyvin kiireisiä. Vaihtopäivän aikana ei esimerkiksi ehditä tekemään suursiivouksia. Siivoojamme ovat hyväksi todettuja, mutta jos mökin vuokraaja huomaa siivouksessa huomautettavaa, on siivoojan velvollisuus tulla parantamaan siivousta takuutyönä. Mikäli huomaat mökkiin tullessasi siivouksessa huomautettavaa, olethan heti yhteydessä siivoustiimiin, jonka yhteystiedot on ilmoitettu mökkien seinällä olevalla lapulla ja mökkikansiossa. Mökin pisimmät huoltovälit ja isot siivoukset sijoittuvat yleensä loppukevääseen, kesään ja ensilumen aikaan, jolloin mökit fiksataan ja siivotaan perusteellisesti.

Mökin omistajien pelko ”remuporukoista” usein turha

Viime aikoina on nähty paljon otsikoita ns. kauhuvuokralaisista, jotka ovat tuhonneet kiinteistön omaisuutta. Etenkin vanhempia mökin omistajia askarruttaa usein vuokralaisten häiriökäyttäytyminen, joka on omien kokemuksieni perusteella jäänyt melko vähäiseksi. Pääsääntöisesti vuokralaiset ovat todella siististi ja osaavat kunnioittaa toisen omaisuutta. Suurin osa AuroraCottagen asiakkaista on lapsiperheitä, pariskuntia ja eläkeläisiä. Ikähaitari on tyypillisesti 30-70 vuotta. ”Nuorison remuporukat” ovat keskittyneet pääsääntöisesti sinne missä yöelämä on vilkkaampaa.

Kotimaiset matkailijat muodostavat tällä hetkellä suurimman osan asiakaskunnastamme, mutta pandemian lopun häämöttäessä on ulkomaistenkin kyselyjen määrä jonkin verran lisääntynyt. On hyvä muistaa että Suomen vetovoima turvallisena ja puhtaana matkailumaana kasvaa voimakkaasti ja korona-ajan jälkeen matkailun voittajamaita ovat ne, joilla on tarjota turvallisuutta, tilaa ja puhtautta.

Asiakaspalautteista käytännön parannuksiin

Mikäli mökki on ympäri vuoden vuokrauksessa, isompi siivous tehdään yleensä kaksi kertaa vuodessa. Pitkän vuokrauskauden jälkeen löytyy joka mökistä vähän laitettavaa. Alla esimerkkejä asiakkaiden kehitysideoista, joihin mökin omistajamme ovat reagoineet korjaamalla asian.

Mesimarja-mökissä keittiön kaapiston ovista oli maali kerennyt rapistua, ovet laitettiin kuntoon. Mökin olohuoneen matto vaihdetaan, sillä matosta irtoaa juuttia. Myös huonokuntoisimmat peitot ja muita tekstiilejä vaihdettiin uusiin.

Tunturin Topaasin asiakkailta on tullut vuoden aikana palautetta kylpyhuoneen suihkuverhosta ja WC:n vanhanaikaisuudesta. Lisäksi lisää tasotilaa keittiöön on kaivattu. Tässä mökissä vaihdettiin uusi allaskaappi, peilikaappi, hana, pide ja pesukone. Lisäksi suihkutilaan vaihdettiin uudet korvausilmaventtiilit ja suihkuverho vaihdettiin modernimpaan suihkuseinään. Keittiöön lisättiin klaffipöytä tuomaan lisää tasotilaa.

Tunturin Topaasin suihkutilasta poistettiin suihkuverho ja tilalle laitettiin suihkuovi

 

Tunturin Topaasin WC-tila sai uuden ilmeen

Tupuli-mökistä saimme palautetta kylpyhuoneen huonosta ilmanvaihdosta sekä saunan kiukaan toiminnasta. Saunan kiuas vaihdettiin kokonaan uuteen erittäin tehokkaaseen Harvian malliin. Samalla koko kiinteistön ilmanvaihtoa pyörittävä keskusyksikkö vaihdettiin uuteen ja tehokkaampaan ilmanvaihtoyksikköön. Kylpyhuoneen lattiat ja seinät saumattiin uudelleen ja ikkunoiden sisäpuitteet hiottiin ja lakattiin. Kylpyhuoneosasto on kuin uusi!

Saparan Helmessä asiakas antoi palautetta epäkäytännöllisestä suihkukopista. Se vaihdettiin kokonaan uuteen lasiseen, moderniin ja siivouksen kannalta järkevään lasikulmaukseen. Myös pieni jääkaappi on ollut ongelma isommille porukoille, joten se vaihdettiin kertaheitolla isoon ja energiatehokkaaseen malliin. Saparan Helmi on lemmikkimökki, mutta sohva on ollut mallia ”imee kaiken koiran karvan itseensä”. Tähän ongelmaan teetetään erilliset sohvan suojukset, jotka helpottavat siivousta ja sohvan ylläpitämistä. Asiakkailta toivoisin, että sohvat aina peitellään mökeissä olevilla sohvien suojapeitteillä, mikä lisää huomattavasti sohvien käyttöikää ja helpottaa siivousta.

Saparan Helmi sai uuden ja tilavamman jääkaapin.

Sleeping Sun -mökin pesukone vaihdettiin. Lisäksi asiakas kertoi, että lauteen kaide on heilunut, mutta eipä heilu enää! Mökkiin uusittiin myös uudet sohvakalustot ja keittiön kaapinovet vaihtuvat kesällä. Mökin ilme muuttuu siis kertaheitolla ensi kautta varten.

Taika -mökin maalipinta on rapistunut, Äkäslompolon kaunokainen saa tänä kesänä uuden maalin pintaan. Pienet jutut, joista asikkailta tuli sanomista laitettiin kuntoon mm. rikkoutunut halkojen kantokori vaihdettiin.

Safiirissa vaihdettiin matot lyhytkarvaisiksi, jotka soveltuvat erityisesti vuokraamistarkoitukseen paremmin, sillä pitkäkarvaiset matot keräävät likaa todella paljon. Samalla myös ylimääräiset tavarat kannettiin pois, koska tavaroita kannattaa karsia jo senkin vuoksi, että siivoaminen helpottuu. Mökkiin vaihdettiin suihkutilan alalista. Kesän aikana myös käsipesualtaan allaskaapin alalista laitetaan kondikseen.

KeloSydän -mökin liiterin katto saa uuden huopakaton kesällä. Talon emäntä teki mökkiin uuden valaisimen keväällä 2021. Se uusittiin kelomökkiin hyvin sopivaksi, luonnonmateriaaleja hyödyntäen. Astianpesukone uusittiin myös tässä mökissä keväällä 2021.

Luonnonmateriaaleja hyödyntäen saa ihania valaisimia tehtyä

Luonnonmateriaaleja hyödyntäen tehty upea Kelosydän-mökin uusi valaisin

Kesäterveisin,
Jonne
AuroraCottage