fbpx

Ylläkseltä 30 minuutin automatkan jälkeen saavumme parkkipaikalle, josta matka jatkuu kohti Särkitunturin kauniita maisemia. Olemme Muonion kunnassa 10 km Olokselta kaakkoon. Yleensä Ylläksen alueella paljon pienempiä vaelluksia tehneenä päätin suunnata hieman kauemmaksi. Särkitunturi sijaitsee Rovaniementien varrella. Tie Ylläkseltä Särkitunturille on hyvää, toki hidasteitakin saattaa tulla matkalle.

Polku huipulle lähtee 15 km ennen Muonion keskustaa. Pysähdyspaikan ohi on vaikea mennä huomaamatta mitään, koska edessä ovat kyltit Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon. Matka Särkitunturin huipulle (492 m merenpinnasta) on 3,2 kilometrin pituinen ja polku on hyvin pidetty. Retkelle voi siis lähteä oikeastaan millä kokoonpanolla tahansa, mukuloista mummoihin! Parkkipaikalta tunturin huiputukseen ja takaisin matkaa tulee yhteensä noin 6,5 km.

Aikaa ajomatkojen kanssa Ylläkseltä kannattaa varata 3-4 tuntiin, riippuen retkiporukan tallustamisvauhdista ja taukoajoista. Puolessa välissä kipuamista on pieni kaunis tunturijärvi, jonka yhteydessä on polttopuilla varustettu kota. Ei hätää siis, jos nälkä iskee!

Itse huipulle päästyämme maisemat ovat upeat. Istumme tunnin verran nauttien kahvista, retkieväistä ja fiilistellen kaunista luontoa ja sitä legendaarista postikorttimaisemaa. Tunturin laella on myös pieni kaunis lampi antamassa oman sysäyksen maisemaan.

Maisemat tunturin laella ovat sanattoman kauniit. Ehdottomasti suositus mukavalle päiväreippailulle!

 

Retkeilyterveisin,

Jonne
AuroraCottage