fbpx

Lomalla Rubiinissa Äkäslompolossa syntyivät kelohahmot KUUSILMÄ, JÖRÖ-UKKI, TUOHITUKKA ja VILKKUSILMÄ. Näin ne saivat alkunsa ja tässä heidän tarinansa. Kirjoittanut kelopölkkyhahmojen äiti, Merja Honkajuuri, vieraillessaan Rubiini-mökissä. Kiitos Merja!

Luin viestejä viistotun kelon, oksien jälkiä sahan jättämiä, kuvioita miettien, kuka sieltä syntyä haluaa, kodikseen Rubiinin ja Safiirin pihapiirin ottaa.

KUUSILMÄ: Täysikuu hohti vaaleana vinotusta kelopölkyn pinnasta. Kenen silmä, kuka siinä katsoo? Kuusilmä tietenkin, pieni lettipäinen tyttö. Jörö-ukin oma kulta lapsenlapsi. 

JÖRÖ-UKKI: Ei komea hän ei ole, vaan aika on jättänyt jälkensä hänen olemukseensa. Mutta eipä löydy harmaiden kelopölkkyhahmojen maailmasta toista yhtä sympaattista olentoa. Niin, ja ne tarinat mitä hän kertoo Kuusilmälle pyöreät hampaat vilkkuen Safiirin terassilla voit kuulla,kun hetkeksi pysähdyt ja annat mielen levätä.

TUOHITUKKA: Yksisilmäisten kelolintujen prinsessa on Tuohitukka. Hänen valtoimenaan valuva tuohitukkansa on koko kelolintuyhteisön ylpeys. Tuohitukka odottaa Rubiinin terassilla Kaarnapää-prinssiään saapuvaksi. Ehkä jonakin päivänä…

VILKKUSILMÄ: Vilkkusilmä on kaikkien ystävä ja toivottaa tervetulleeksi kotitaloonsa Rubiiniin. Hän vinkkaa silmää ja jakaa hyvää mieltä jokaiselle vastaantulijalle. Sinä saat ottaa tämän lahjan vastaan ja nauttia.