fbpx

Huoltoryhmämme saapuu kohti Yllästä. Lappia hellii poikkeuksellisen trooppinen ilmasto. Tämä lupaa hyvää työmotivaatiota mökkien kunnostukseen. Meidän kesälauantaita ei kuitenkaan vietetä tyynellä järvellä katsoen ilta-aurinkoa, vaan on aika ruveta huoltamaan mökkejä. On se aika vuodesta, kun mökin omistajat tanssivat porakoneiden ja siveltimien kanssa korjaten ja parannellen talven ruuhka-ajan jälkeisiä kulumia ja puutteita. Kesällä huoltotoimenpiteet on helpointa tehdä, sillä mökeillä on vähemmän vierailijoita. Joillakin mökeillä on asiakkaita, onhan Lapin kesämatkailu nostanut huimasti päätään. Tänä kesänä pohjoisen kamaralla on eniten kesämatkustajia kuin koskaan, joten vipinää on riittänyt.

Lista huoltotöistä on pitkä. Tämän kauden isoimpiin projekteihin kuuluu mökkien ulko- ja sisämaalausta, tapetointia, keittiön uusimista, ovilistojen vaihtoa, laudesuojien vetämistä, ulkotuolien ja -pöytien tekemistä ja kunnostusta, sähkölamppujen uusimista energiatehokkaammiksi ja lukemattomia pienempiä hommia. Haluamme pitää mökkien laatutason korkealla, joten kysymme asiakkailtamme monesti vierailun jälkeen mihin asioihin halutaan parannusta. Suurin osa palautteesta pystytään toteuttamaan, mutta välillä kuulee erikoisempiakin ideoita. Eräs asiakas halusi kerran, että vaihdan tiskikoneen, koska vanhempi herrasmies ei osannut laittaa konetta päälle. Toinen asiakas tuli uuteen mökkiin ja halusi, että vaihtaisimme ikkunasmyygit, koska väri ei miellyttänyt. Pääsääntöisesti saamme kuitenkin hyviä käytännön vinkkejä, joita toteutetaan asiakkaiden ollessa muilla mailla. 

Tunturin Topaasissa keittiö sai täysin uuden ilmeen. Lopputulos on mielestäni huomattavasti raikkaampi. Ainoastaan kaapinovien ja keittiön tason vaihdolla saa ihmeitä aikaan, eikös?

Tarvii sitä remonttimieskin välillä huilia, ja paras tapa nollaukseen löytyy joelta. Aamuyöllä ylös ja eikun soutamaan! Kun tarpeeksi kauan jaksaa yrittää, saattaa saada palkinnon. Kovan yrityksen jälkeen tarttui vapaan Muonionjoen villilohi! Kyllä sitä oli odotettukin. Niin kuin monesti lohimiehiltä kuulee: lohia ei oteta, ne annetaan.

Taas on paikat kunnossa loppuvuoden ruuhka-aikaa varten. Nyt voi remonttimies siirtyä hetkeksi toimistohommiin. 

Huoltoterveisin,

Jonne/AuroraCottage