fbpx

Saamme ajoittain kyselyitä asiakkailtamme ovatko lemmikit sallittu vuokramökeillämme. Asia ei ole itsestään selvä, sillä moni lemmikinomistaja kokee koiraystävällisen majoituksen löytämisen vaikeaksi. Lemmikin mukaanotto saattaa mökinomistajan mielessä näyttäytyä karvaisina sohvina, jätöksinä pihamaalla ja pureskeltuina tuolinjalkoina. Me lemmikinomistajina tiedämme kyllä onko oma lemmikki sopeutuvainen uuteen ympäristöön ja kannamme vastuun lemmikin tekosista, niin kuin kantaisimme vastuuta oman lapsen tekosista. Valitettavasti poikkeuksiakin löytyy, ja niiden vuoksi tarjonta lemmikkiystävällisistä mökeistä on suppeampaa.

Kuva: Helmi ja Onni katselevat Ylläksen jylhiä maisemia. Lähtö reitille Luontokeskus Kellokkaan pihasta.

AuroraCottagen tarjonnasta löytyy hyvä valikoima mökkejä, jonne kaikenkarvaiset lemmikit ovat tervetulleita. Ymmärrämme, että lemmikkieläimet ovat kuin perheenjäseniä, joita ei noin vain jätetä muiden hoiviin. Ja mikä nyt olisikaan parempi paikka omalle lemmikille kuin Lapin kaunis luonto, joka oikein kutsuu kirmaamaan ja nuuskuttelemaan! On kuitenkin hyvä, että valikoimassa on myös mökkejä, joihin lemmikkejä ei koskaan ole tuotu, jotta myös allergikoille löytyy turvallinen ja mukava paikka Lapin lomailuun. 

Kuva: Pakasaivossa riittää Onni-koiralla ihmeteltävää.

Mitä puuhailla koiran kanssa Ylläksellä?

Ylläkseltä löytyy paljon mukavia ulkoilupaikkoja koiranomistajille. Patikoimaan voi lähteä tunturipoluille, metsiin tai vaikkapa tehdä reissun Pakasaivon rotkojärvelle. Mikäpä sen mukavampaa kuin nauttia luonnon kauneudesta parhaan ystävän kanssa. Jos mökiltä pitää päästä helposti ja nopeasti koiraa juoksuttamaan, niin Äkäslompolon keskustasta löytyy koirapuistoja tähän tarkoitukseen. 

Kuva: Pitkospuita riittää kaikille koirille käveltäväksi.

Kaulavaarasta lähtee Velhon Kodalle n. 3 km koirapolku, joka on itse asiassa Velhon kodan huoltoreitti. Reitti on helppokulkuinen ja yleensä rauhallinen ja mukava koirien kanssa ulkoiluun.

Jos mielit ottaa lemmikin mukaan hiihtoreissulle, niin Ylläkseltä löytyy useita eri pituisia koiralatuja. Viime vuosina tähän onkin satsattu Ylläksellä ja uusia koiralatuja on avattu jopa 20 km. Koiraladuilla hiihtäessä on hyvä olla erityisen varovainen ja muistaa kerätä jätökset pois laduilta.  

Jos lemmikille sattuu jotakin kesken reissun, niin apu on lähellä. Kolarista löytyy mm. Eläinlääkäri Markus Kiili  ja Kolarin kunnan eläinlääkäripalvelut.

Loppuun vielä vinkit lemmikin kanssa matkustaville

  • Älä pidä koiraa vapaana koirapuistojen ulkopuolella.
  • Talvella pakkanen voi purea pikku tassuihin. Ota mukaan etenkin pikkukoirille lämmintä ulkoiluvaatetta sekä tossut tassuihin.
  • Korjaathan lemmikin jätökset koiraladuilta ja yleisiltä kulkureiteiltä
  • Ethän jätä koiraa yksin mökkiin uutena vuotena

AuroraCottagen tiimi on huomioinut lemmikin kanssa matkustelevat. Kaikissa mökeissä, joissa lemmikit ovat sallittuja löytyvät ruoka ja juomakipot. Mökit myös siivotaan aina lemmikkien jälkeen erityisen hyvin. Tervetuloa varailemaan kesän ja ruskan lenkkeilymatkoja ihaniin Ylläksen maisemiin!

Ps. Suuren matkailusuosion johdosta Lapin kesän ja ruskan palvelut ovat laajentuneet ja kohentuvat vuosi vuodelta. Pidetään luonto silti puhtaana, että voimme nauttia tästä myös jatkossa. Hyvää kevättä!

AuroraCottagen tiimi