fbpx

Vielä muutama viikko sitten tuskinpa kukaan osasi arvata, että Ylläksen hiihtokeskus, ladut ja oikeastaan kaikki tullaan sulkemaan, ihmisiä kehoitetaan pysymään kodeissaan ja monen unelma Lapin lomasta joudutaan perumaan. Maailmantilanne on meille kaikille uusi ja hieman ymmällään sitä katsoo myös täältä pohjoisen perukoilta.

Puhutaan kuitenkin tällä kertaa ajasta epidemian jälkeen. Mitä tapahtuu suomalaiselle matkailulle ja kaikille sen ympärille rakennetuille palveluille sitten kun olemme toipuneet koronan aiheuttamasta pysähdyksen tilasta? Asia on päivänselvä: vaikka ihmisten kukkaro onkin keventynyt, niin monelle pitkät loma-ajat merkitsevät tahtoa päästä uusiin maisemiin. Reissuja voi tehdä myös pienellä budjetilla ja upeita luontokohteita löytyy ilmaiseksikin. Olisiko tänä vuonna vuorossa pyrähdys kotimaan kamaralla? 

kala

Lomalle ulkomaille vai kotimaahan?

Ihmisen elämä ilman sosiaalisia kontakteja, aktiviteettejä ja paikkarajoitettuna voi pidemmän päälle tuntua pitkästyttävältä, vai onko joku toista mieltä? Me tarvitsemme kokemuksia ja elämyksiä, mutta ulkomaille lähtö voi vielä pitkään epäilyttää koronan vuoksi. Olisiko sitten kotimaan matkailu vaihtoehto? Monelle on automaatio miettiä ensimmäisenä ulkomaan reissua, ja niin jääkin usein Suomen tarjoamat upeat mahdollisuudet tutkimatta. Voisitko vaikka tänä kesänä tai syksynä kuvitella pyöräileväsi Ahvenanmaalla, kiivetä Kolin huipulle, seilata Turun saaristossa, lähteä patikoimaan tai maastopyöräilemään Ylläkselle, mökkeillä Kainuussa, nauttia upeista Järvi-Suomen maisemista tai vaikkapa tutkia käsivarren Lapin karua luontoa?

Suomi on mahdollisuuksia täynnä. Ajoimme yhteiskunnan kaikki ei-välttämättömät toiminnot yhdessä viikossa alas. On kaikkien vastuulla myös nostaa ne sieltä ylös, kunhan sen aika on. Vielä ei kukaan osaa sanoa milloin yhteiskuntamme palaa ennalleen, ja palaako se edes täysin samanlaisena? Uskallanpa väittää, että lähimatkailun ja Suomen matkailun suosio tulee jatkossa vielä kasvamaan. Suomen matkailun valttikortteja meille suomalaisille ovat ehdottomasti helppo saavutettavuus, turvallisuus sekä upeat luontokohteet ja niiden tarjoamat elämykset.

tunturipuro

Kotimaan matkailulla tuet suomalaisia yrittäjiä

Kun yhteiskunnan rattaat alkavat taas pyörimään, niin toivon kaikilta tukea suomalaisten palveluiden ja tuotteiden nostamiseksi entiselle paikalleen. Näin me tuemme suomalaisia yrityksiä ja niissä työskenteleviä arvokasta työtä tekeviä työntekijöitä. Toivottavasti tämä kokemus myös laajentaa monen meidän ajattelumaailmaa ja ”minä itse” ajattelulle tulisi piste. Jos vähän antaa, paljon saa, vai miten se meni?

On ollut hieno nähdä kuinka suomalaiset kuluttajat ovat innostuneet tukemaan suomalaista yrittäjyyttä ostamalla suomalaisia tuotteita ja palveluja. Tämä luo uskoa siihen, että näinkin haastavasta tilanteesta kyllä noustaan. Haluan uskoa, että suomalainen sisu ja sotien jälkeen rakennettu maailman paras yhteiskunta on meille tärkeä voimavara.

ylläs maisema

Lohtua koronan keskelle

Turvallisuus ja terveys ennen kaikkea. Lapin rauha odottaa tulijoita kyllä kesään, syksyyn ja ensi talveen! Jos aika käy pitkäksi ja Lappi on aistittava jotenkin, käy nauttimassa Lapin ja Ylläksen kuvasatoa Instagram-tilillämmeNyt on aika pitää huolta toisistamme. Rakastetaan toisiamme, pidetään yhteyttä, huolehditaan heikoimmista.

Jonne / AuroraCottage