fbpx

Huskysafarit ja poroajelut

 

 

Koiravaljakkosafarit

Koiravaljakko on hauska ja vauhdikas tapa liikkua luonnossa. Tutustuminen huskytilaan ja koiriin on lisäksi kokemus jo sinänsä. Metelillä ja vauhdilla ei ole rajoja, kun arktiseen ilmastoon tottuneet vetokoirat pääsevät lempipuuhansa pariin, rekeä vetämään. Melu kuitenkin laantuu kun koirat ampaisevat vauhtiin ja pääsevät vetämään kyytiläisiään lumisten metsien halki. Huskeilla riittää kyllä menohaluja.

Safareita on moneen lähtöön riippuen siitä haluatko nauttia lyhyemmästä ajelusta reen kyydissä vai kokeilla valjakolla ajoa itse omalla 3-6 koiran valjakolla. Safarien pituus vaihtelee muutamasta kilometristä muutaman päivän koiravaljakkoseikkailuihin.

Poroajelut ja porotilavierailut

Ylläksellä ja Levillä poronhoito elää edelleen. Poroja saa ihailla niin isompien teiden laidoilla kuin kylän raitillakin. Talvella poroja asustaa myös alueen porotiloilla ja kylien poroaidoilla. Ylläsjärvellä poroja voi käydä tapaamassa esimerkiksi Aurinkotupa-latukahvilan pihassa ja Äkäslompolossa poroja näkee Jounin kaupan vieressä olevassa aitauksessa.

Poroerotuksia, jolloin teurasporot erotetaan eloporoista, pidetään loppusyksyllä ja alkutalvella. Kesä-heinäkuussa taas on vasan merkintä, jolloin porot kerääntyvät tuhansienkin porojen tokkiin kulkien kylien liepeitä.

Perinteiselle poroajelulle ja porotilavierailuille pääset ohjelmapalveluyritysten kautta. Poron kyydissä pääset tutustumaan vanhan Lapin aikaan ja kuulet kiehtovia tarinoita ajasta ennen peltipailakoita eli moottorikelkkoja. Entisaikaan Ylläksellä ja Levillä porolla jaettiin postia ja käytettiinpä poroja myös talvisin savotassa tukkirekeä vetämässä.

Loading...

Lapin ihmeet odottavat

Ota aikaa itsellesi ja varaa mökki Ylläkseltä Suomen mahtavimpien luontokohteiden ääreltä.

AuroraCottage Oy

VARAUSTIEDUSTELUT

info@auroracottage.com

045 787 416 02

ma-pe 9-17, la 10-13

PÄIVYSTYS

Huoltoon tai siivoukseen liittyvät asiat hoitaa ensisijaisesti kohteen huolto- tai siivousyritys, joiden yhteystiedot löydät mökkikansiosta. Mikäli ongelma ei ratkea sitä kautta, saat meidät kiinni sähköpostilla info@auroracottage.com tai numerosta 045 787 416 02.