fbpx

Ylläs mökkiloma perheelle: Parhaat aktiviteetit ja nähtävyydet

touko 13, 2024

Lapin sydämessä sijaitseva Ylläs tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja aktiviteetteja koko perheelle. Tässä artikkelissa käymme läpi parhaat perheille sopivat aktiviteetit ja nähtävyydet, jotka tekevät Ylläksen mökkilomasta ikimuistoisen.

Luontoretket ja vaellus

Ylläksen alue on tunnettu upeista vaellusreiteistään, jotka tarjoavat mahdollisuuksia niin lyhyille päiväretkille kuin pidemmillekin vaelluksille. Perheet voivat nauttia kauniista maisemista ja tutustua Lapin luontoon helposti saavutettavilla poluilla. Esimerkiksi Kellokas-keskuksen ympäristössä on useita perheystävällisiä reittejä, joilla voi bongata lintuja ja ihastella Lapin kasvillisuutta.

Luontokeskuksista, kuten Kellokkaasta, saa arvokasta tietoa alueen luonnosta ja vinkkejä reiteistä. Retkeilyn lomassa voi pysähtyä vaikkapa laavulle paistamaan makkaraa tai nauttimaan eväitä luonnon keskellä.

Pyöräily ja maastopyöräily

Ylläs tarjoaa erinomaiset puitteet myös pyöräilyyn. Alueen monipuoliset maastot tarjoavat haasteita niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijöille. Voit vuokrata pyöriä ja kypäriä alueen palveluntarjoajilta ja lähteä tutkimaan vaikuttavia tunturimaisemia pyörän selästä.

Perheen pienimmät voivat nauttia pyöräilystä tasaisemmilla reiteillä, kun taas seikkailunhaluisemmat voivat testata taitojaan teknisemmillä poluilla. Pyöräilyn lomassa on helppo pysähtyä ihailemaan maisemia ja nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta.

Vesistöretket: Melonta ja koskenlasku

Ylläksen alueen lukuisat joet ja järvet tarjoavat mainiot puitteet vesistöretkille. Perheet voivat vuokrata kanoottia tai kajakkia ja lähteä melomaan esimerkiksi Äkäslompolojärvelle. Melonta on rauhallinen tapa nauttia Lapin luonnosta ja se sopii kaikenikäisille.

Jos kaipaat enemmän vauhtia ja jännitystä, koskenlasku voi olla koko perheen mieleen. Koskenlaskuretkiä järjestetään turvallisesti opastetuilla raftsilla, ja ne tarjoavat unohtumattomia elämyksiä Lapin luonnon keskellä.

Talviaktiviteetit: Hiihto ja moottorikelkkailu

Talvella Ylläs muuttuu todelliseksi talviurheilun keskukseksi. Alueen laajat latuverkostot tarjoavat erinomaiset puitteet niin perinteiseen hiihtoon kuin luisteluun. Perheet voivat nauttia talvisesta luonnosta hiihtäen tai vaikkapa lumikenkäillen.

Moottorikelkkailu on toinen suosittu talviaktiviteetti Ylläksellä. Voit vuokrata moottorikelkan ja lähteä tutkimaan Lapin erämaata merkittyjä reittejä pitkin. Kelkkailu tarjoaa jännittävän tavan kokea talvinen Lappi ja sen upeat maisemat.

Ylläs tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja elämyksiä, jotka tekevät perheen mökkilomasta unohtumattoman. Tutustu alueen tarjontaan ja valitse juuri teidän perheellenne sopivat seikkailut!

  • Tyytyväiset asiakkaat
  • Tasokkaat mökit ja loma-asunnot
  • Luotettava kotimainen yritys
  • Monipuoliset maksutavat

Lapin ihmeet odottavat

Ota aikaa itsellesi ja varaa mökki Ylläkseltä Suomen mahtavimpien luontokohteiden ääreltä.

Varaa nyt