fbpx

Ylläs loma: Opas revontulien ihailuun

kesä 24, 2024

Valitse oikea ajankohta

Revontulien ihailu Ylläksellä on parhaimmillaan syyskuusta huhtikuuhun. Tällöin pimeät yöt ja kirkas taivas tarjoavat parhaat mahdollisuudet nähdä nämä taianomaiset valoilmiöt. Tilastollisesti revontulet näkyvät Ylläksellä kahtena yönä kolmesta, joten mahdollisuudet ovat hyvät, kunhan taivas on kirkas.

Syksyllä ja keväällä revontulien katselu on erityisen suosittua, sillä sää on usein leudompi ja taivas selkeämpi. Talvella taas lumiset maisemat ja kaamosaika luovat ainutlaatuisen tunnelman revontulien ihailuun. Muista tarkistaa sääennusteet ja revontuliennusteet ennen matkaa, jotta voit ajoittaa retkesi parhaaseen mahdolliseen hetkeen.

Valitse sopiva paikka

Ylläksellä on useita erinomaisia paikkoja revontulien katseluun. Tunturit ja laajat aukeat tarjoavat esteettömän näkymän taivaalle. Esimerkiksi Äkäslompolo ja Ylläsjärvi ovat suosittuja paikkoja, joissa voit nauttia revontulista ilman valosaasteen häiritsevää vaikutusta.

Myös Pallas-Yllästunturin kansallispuisto tarjoaa upeita paikkoja revontulien ihailuun. Kansallispuiston alueella voit yhdistää revontulien katselun vaellukseen tai hiihtoretkeen, mikä tekee kokemuksesta entistäkin unohtumattomamman. Muista kuitenkin varustautua lämpimillä vaatteilla ja eväillä, sillä yöt voivat olla kylmiä.

Varaa majoitus ajoissa

Revontulien ihailu on suosittua, joten majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin. Meillä AuroraCottagella on tarjolla tunnelmallisia ja kotoisia vuokramökkejä, jotka luovat täydelliset puitteet rentoutumiseen ja revontulien katseluun. Mökkiemme sijainti luonnon keskellä takaa, että valosaaste ei häiritse revontulien ihailua.

Valikoimastamme löytyy erilaisia mökkejä, jotka sopivat niin perheille kuin pariskunnillekin. Voit valita mökin, joka sijaitsee lähellä palveluita tai syvemmällä luonnon rauhassa. Näin voit nauttia lomastasi juuri omien toiveidesi mukaisesti.

Vinkkejä revontulien kuvaamiseen

Revontulien kuvaaminen voi olla haastavaa, mutta oikeilla välineillä ja tekniikoilla saat upeita kuvia. Käytä jalustaa, jotta kamera pysyy vakaana pitkän valotusajan aikana. Valitse manuaalinen tila ja säädä asetukset siten, että valotusaika on noin 10-20 sekuntia, ISO-arvo 800-1600 ja aukko mahdollisimman suuri (pieni f-luku).

Muista myös ottaa mukaan varavirtalähde, sillä kylmä sää voi kuluttaa kameran akun nopeasti. Kokeile erilaisia kuvakulmia ja sommitelmia, jotta saat monipuolisia kuvia. Revontulet ovat ainutlaatuinen ilmiö, joten älä unohda nauttia hetkestä myös ilman kameraa.

Muista turvallisuus

Revontulien ihailu voi viedä sinut kauas asutuksesta ja palveluista, joten turvallisuus on tärkeää. Pidä aina mukana puhelin, jossa on täysi akku, ja kerro jollekin, minne olet menossa ja milloin palaat. Pukeudu lämpimästi ja kerrospukeutuminen on suositeltavaa, jotta pysyt lämpimänä koko yön.

Ota mukaan myös eväitä ja kuumaa juotavaa, sillä pitkät odotusajat voivat olla kylmiä. Jos olet liikkeellä autolla, varmista, että se on kunnossa ja tankki täynnä. Näin voit nauttia revontulista turvallisesti ja mukavasti.

Yhdistä revontulien ihailu muihin aktiviteetteihin

Ylläs tarjoaa paljon muutakin tekemistä revontulien ihailun lisäksi. Voit yhdistää revontulien katselun esimerkiksi hiihtoretkeen, lumikenkäilyyn tai moottorikelkkasafariin. Näin saat lomastasi kaiken irti ja koet Lapin luonnon monipuolisesti.

Talvella voit myös nauttia Ylläksen laajasta latuverkostosta ja Suomen suurimmasta hiihtokeskuksesta. Kesällä ja syksyllä taas vaellus ja pyöräily ovat suosittuja aktiviteetteja. Ylläksellä on aina jotain tekemistä, joten voit suunnitella lomasi juuri omien mieltymystesi mukaan.

  • Tyytyväiset asiakkaat
  • Tasokkaat mökit ja loma-asunnot
  • Luotettava kotimainen yritys
  • Monipuoliset maksutavat

Lapin ihmeet odottavat

Ota aikaa itsellesi ja varaa mökki Ylläkseltä Suomen mahtavimpien luontokohteiden ääreltä.

Varaa nyt