fbpx

Ylläs aktiviteetit: Vinkkejä luontokohteisiin Ylläksellä

touko 29, 2024

Hiihto ja Laskettelu

Ylläs on tunnettu erinomaisista hiihto- ja laskettelumahdollisuuksistaan. Alueella on Suomen laajin latuverkosto, joka kattaa jopa 330 kilometriä. Ladut ovat hyvin hoidettuja ja sopivat sekä perinteiselle että luistelutyylille. Hiihtäjille on tarjolla myös 38 kilometriä valaistuja latuja, mikä mahdollistaa hiihtämisen myös pimeän aikaan.

Laskettelijoille Ylläksellä on tarjolla 63 rinnettä ja 29 hiihtohissiä. Rinteet vaihtelevat helpoista aloittelijoille sopivista rinteistä haastaviin mustiin rinteisiin, joten jokaiselle löytyy sopiva laskettelukohde. Ylläksen laskettelukeskukset tarjoavat myös monipuolisia palveluita, kuten vuokraamoja ja hiihtokouluja.

Maastopyöräily ja Talvipyöräily

Kesäisin Ylläs on maastopyöräilijöiden paratiisi. Alueella on useita hyvin merkittyjä reittejä, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneillekin pyöräilijöille. Reitit kulkevat kauniiden maisemien halki ja tarjoavat upeita näkymiä tunturiluontoon. Maastopyöräily on erinomainen tapa tutustua Ylläksen luontoon ja nauttia raikkaasta ulkoilmasta.

Talvella Ylläksellä voi harrastaa myös talvipyöräilyä. Fatbike-pyörät ovat erityisesti suunniteltuja lumisille reiteille, ja Ylläksellä on useita talvipyöräilyreittejä, jotka ovat hyvin hoidettuja ja turvallisia. Talvipyöräily on hauska ja erilainen tapa kokea Ylläksen talvinen luonto.

Vaellus ja Lumikenkäily

Ylläksen alueella on useita vaellusreittejä, jotka tarjoavat upeita luontoelämyksiä ympäri vuoden. Kesäisin ja syksyisin vaellusreiteillä voi nauttia kauniista maisemista ja raikkaasta ilmasta. Syksyllä ruskan väriloisto on erityisen vaikuttava ja houkuttelee vaeltajia kauempaakin.

Talvella lumikenkäily on suosittu aktiviteetti Ylläksellä. Lumikengillä pääsee helposti liikkumaan lumisessa maastossa ja tutustumaan alueen kauniisiin talvimaisemiin. Lumikenkäily on helppo ja mukava tapa liikkua luonnossa, ja se sopii hyvin myös perheille ja aloittelijoille.

Revontulien Bongaaminen

Ylläs on yksi maailman parhaista paikoista nähdä revontulia. Revontulia voi nähdä ympäri vuoden, mutta paras aika niiden bongaamiseen on elokuun lopusta kevääseen. Ylläksen alueella on useita paikkoja, joista on hyvät näkymät taivaalle ja mahdollisuus nähdä revontulet.

Revontulien näkeminen on unohtumaton elämys, ja monet matkustavat Ylläkselle juuri tämän takia. Kannattaa varata aikaa ja olla kärsivällinen, sillä revontulet voivat ilmestyä yllättäen ja olla näkyvissä vain hetken aikaa.

Perheaktiviteetit

Ylläksellä on paljon tekemistä myös perheille ja lapsille. Alueella on useita leikkipaikkoja ja sisätiloissa sijaitsevia aktiviteetteja, kuten sisäleikkipaikkoja ja elokuvateattereita. Talvella lapset voivat nauttia pulkkamäistä ja hiihtokouluista, jotka tarjoavat turvallisen ympäristön talvilajien opetteluun.

Kesäisin perheet voivat nauttia vaelluksesta ja pyöräilystä yhdessä. Ylläksen alueella on myös useita taukopaikkoja ja erämaakahviloita, joissa voi pitää taukoa ja nauttia eväistä. Perheaktiviteetit Ylläksellä tarjoavat monipuolisia elämyksiä ja mahdollisuuksia viettää laatuaikaa yhdessä.

Majoitus Ylläksellä

Kun suunnittelet matkaa Ylläkselle, kannattaa tutustua AuroraCottagen tarjoamiin majoitusvaihtoehtoihin. Meillä on laaja valikoima viihtyisiä mökkejä, jotka sopivat erinomaisesti niin perheille kuin pariskunnillekin. Mökit ovat hyvin varusteltuja ja tarjoavat mukavan tukikohdan Ylläksen aktiviteettien tutkimiseen.

Voit valita mökin, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja budjettiisi. Mökeissä on usein oma sauna, keittiö ja oleskelutila, mikä tekee niistä täydellisen paikan rentoutumiseen pitkän ulkoilupäivän jälkeen. Tutustu mökkivalikoimaamme ja varaa oma majoituksesi Ylläkselle jo tänään!

  • Tyytyväiset asiakkaat
  • Tasokkaat mökit ja loma-asunnot
  • Luotettava kotimainen yritys
  • Monipuoliset maksutavat

Lapin ihmeet odottavat

Ota aikaa itsellesi ja varaa mökki Ylläkseltä Suomen mahtavimpien luontokohteiden ääreltä.

Varaa nyt