fbpx

Ylläs aktiviteetit: Tutustu ylläksen monipuolisiin harrastuksiin

touko 24, 2024

Talviaktiviteetit Ylläksellä

Ylläksen talvi tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja, jotka houkuttelevat niin perheitä kuin seikkailunhaluisia matkailijoita. Suomen suurin hiihtokeskus tarjoaa upeat puitteet lasketteluun ja lumilautailuun. Rinteitä löytyy kaiken tasoisille laskijoille, ja lapsille on omat loivat rinteet sekä mattohissi, joka tekee laskettelun opettelusta helppoa ja turvallista.

Maastohiihto on toinen suosittu talvilaji Ylläksellä. Alueella on Suomen laajin latuverkosto, joka kattaa jopa 330 kilometriä hyvin hoidettuja latuja. Näistä 38 kilometriä on valaistuja, joten hiihtämään pääsee myös iltaisin. Latujen varrella on useita latukahviloita ja laavuja, joissa voi pitää taukoa ja nauttia kuumaa juomaa.

Kesäaktiviteetit ja vaellusreitit

Kesällä Ylläs muuttuu vaeltajien ja pyöräilijöiden paratiisiksi. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto tarjoaa upeat puitteet patikointiin ja retkeilyyn. Reittejä löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin vaeltajille. Suosittuja kohteita ovat muun muassa Kesänkijärvi ja Kukastunturi, joista avautuvat upeat maisemat.

Maastopyöräily on kasvattanut suosiotaan Ylläksellä, ja alue onkin valittu parhaaksi maastopyöräilykohteeksi Suomessa. Reittejä on yhteensä 200 kilometriä, ja ne kulkevat vaihtelevissa maastoissa kansallispuiston alueella. Alamäkipyöräily on erityisen suosittua, ja gondolihissi vie pyöräilijät kätevästi takaisin huipulle.

Revontulet ja syksyn ruska

Ylläs on yksi maailman parhaista paikoista revontulien bongaukseen. Paras aika nähdä revontulia on elokuun lopusta huhtikuuhun. Taivaan liekehtivät valot ovat unohtumaton elämys, joka houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa. Revontulien katseluun on tarjolla useita opastettuja retkiä, mutta niitä voi ihailla myös omatoimisesti esimerkiksi mökin pihalta.

Syksyllä Ylläksen ruska on vertaansa vailla. Tunturit ja metsät hehkuvat punaisen, oranssin ja keltaisen sävyissä, ja maisemat ovat kuin suoraan postikortista. Ruska-aika on suosittua vaellusaikaa, ja reitit ovat täynnä luonnon kauneutta. Tämä on myös erinomainen aika valokuvaukseen ja luonnon rauhasta nauttimiseen.

Perheille sopivat aktiviteetit

Ylläs tarjoaa paljon tekemistä myös perheille. Talvella lapset voivat kokeilla hiihtoa ja laskettelua turvallisilla ja helpoilla reiteillä. Pulkkamäet ja lumikenkäily ovat myös suosittuja perheaktiviteetteja. Lapsille on tarjolla erityisiä hiihtokouluja, joissa he voivat oppia talvilajien alkeet ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella.

Kesällä perheet voivat nauttia vaelluksesta ja pyöräilystä yhdessä. Kansallispuiston alueella on useita helppoja reittejä, jotka sopivat myös perheen pienimmille. Lisäksi alueella on useita leikkipaikkoja ja luontopolkuja, joissa lapset voivat tutustua Lapin luontoon leikin varjolla.

Majoitus Ylläksellä

Kun suunnittelet matkaa Ylläkselle, majoitus on tärkeä osa onnistunutta lomaa. Me AuroraCottagella tarjoamme monipuolisia ja tunnelmallisia mökkejä, jotka sopivat niin perheille kuin pariskunnillekin. Mökkimme sijaitsevat kauniissa luonnonmaisemissa, ja ne tarjoavat rauhallisen ympäristön rentoutumiseen ja lomailuun.

Mökkimme ovat varusteltuja kaikilla tarvittavilla mukavuuksilla, ja niiden sijainti mahdollistaa helpon pääsyn Ylläksen monipuolisiin aktiviteetteihin. Olitpa sitten tulossa talvella laskettelemaan tai kesällä vaeltamaan, mökkimme tarjoavat täydellisen tukikohdan lomallesi.

  • Tyytyväiset asiakkaat
  • Tasokkaat mökit ja loma-asunnot
  • Luotettava kotimainen yritys
  • Monipuoliset maksutavat

Lapin ihmeet odottavat

Ota aikaa itsellesi ja varaa mökki Ylläkseltä Suomen mahtavimpien luontokohteiden ääreltä.

Varaa nyt