fbpx

Ylläs aktiviteetit: Parhaat retkeilyreitit Ylläksellä

touko 29, 2024

Ylläs on tunnettu upeista maisemistaan ja monipuolisista ulkoilumahdollisuuksistaan. Tämä Lapin helmi tarjoaa retkeilijöille lukuisia reittejä, jotka vievät sinut keskelle kauneinta tunturiluontoa. Tässä artikkelissa esittelemme Ylläksen parhaat retkeilyreitit, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin vaeltajille.

Kesänkijärven kierros

Kesänkijärven kierros on yksi Ylläksen suosituimmista retkeilyreiteistä. Tämä noin 6 kilometrin mittainen reitti kiertää kauniin Kesänkijärven ympäri ja tarjoaa upeat näkymät tuntureille. Reitti on helppokulkuinen ja sopii hyvin perheille sekä aloittelijoille.

Reitin varrella on useita taukopaikkoja, joissa voi nauttia eväitä ja ihailla maisemia. Kesänkijärven rannalla sijaitseva Kesängin Keidas on erinomainen paikka pysähtyä ja nauttia kupillinen kahvia. Kesällä voit myös pulahtaa järveen virkistäytymään.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston reitit

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto tarjoaa laajan valikoiman retkeilyreittejä, jotka vievät sinut syvälle Lapin erämaahan. Kansallispuiston alueella on useita merkittyjä reittejä, jotka vaihtelevat pituudeltaan ja vaativuudeltaan. Yksi suosituimmista reiteistä on Hetta-Pallas-vaellusreitti, joka on noin 55 kilometriä pitkä ja tarjoaa upeat maisemat tuntureille ja järville.

Kansallispuiston reitit ovat hyvin merkittyjä ja niiden varrella on useita autiotupia ja laavuja, joissa voi yöpyä tai pitää taukoa. Muista kuitenkin aina noudattaa kansallispuiston sääntöjä ja pitää luonto siistinä.

Aakenustunturin valloitus

Aakenustunturi on yksi Ylläksen alueen tunnetuimmista tuntureista, ja sen valloitus on unohtumaton kokemus. Reitti Aakenustunturin huipulle alkaa Totovaaran pysäköintialueelta ja kulkee kauniiden metsien ja avotuntureiden halki. Matkan varrella voit ihailla upeita maisemia ja nauttia Lapin rauhasta.

Talvella Aakenustunturin kiertää hiihtolatu, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet hiihtoretkeilyyn. Kesällä voit nauttia vaelluksesta ja ihailla tunturiluonnon monimuotoisuutta. Aakenustunturin huipulta avautuvat upeat näkymät Ylläksen tunturiketjulle.

Kuertunturin lumikenkäilyreitti

Kuertunturi on yksi Ylläksen hienoimmista lumikenkäilykohteista. Talvella Kuertunturin lumikenkäilyreitti tarjoaa verrattain helpon, mutta erittäin kauniin reitin, joka vie sinut tykkylumisten puiden keskelle. Reitti alkaa Äkäslompolosta ja kulkee tunturin huipulle, josta avautuvat upeat maisemat.

Kesällä Kuertunturiin ei mene merkittyjä reittejä, mutta voit suunnata esimerkiksi Kesänkitunturille, joka tarjoaa upeat vaellusmahdollisuudet ympäri vuoden. Kuertunturin reitti on erityisen suosittu talvella, kun tykkylumiset puut luovat maagisen tunnelman.

Varkaankurun kierros

Varkaankurun kierros on noin 3 kilometrin mittainen reitti, joka sopii hyvin perheille ja aloittelijoille. Reitti kulkee kauniin Varkaankurun läpi ja tarjoaa upeat näkymät tunturiluontoon. Reitin varrella on useita taukopaikkoja, joissa voi nauttia eväitä ja ihailla maisemia.

Varkaankurun kierros on erityisen suosittu kesällä, kun kurun vehreys ja kukkaloisto ovat parhaimmillaan. Reitti on helppokulkuinen ja sopii hyvin myös lasten kanssa retkeilyyn. Talvella reitti muuttuu lumikenkäilyreitiksi, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet talviretkeilyyn.

Majoitus Ylläksellä

Kun suunnittelet retkeilyä Ylläksellä, on tärkeää valita sopiva majoitus. Me AuroraCottagella tarjoamme viihtyisiä ja hyvin varusteltuja mökkejä, jotka sopivat erinomaisesti retkeilijöille. Mökkimme sijaitsevat lähellä retkeilyreittejä ja tarjoavat mukavan tukikohdan päivän seikkailujen jälkeen.

Mökkimme ovat varusteltuja kaikilla tarvittavilla mukavuuksilla, kuten keittiöllä, saunalla ja takalla. Voit rentoutua päivän retkeilyn jälkeen ja nauttia Lapin rauhasta omassa mökissäsi. Tutustu mökkivalikoimaamme ja varaa oma majoituksesi Ylläkselle jo tänään!

Ylläs tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen. Valitse suosikkireittisi ja lähde seikkailuun Lapin kauniiseen luontoon. Muista myös varata majoitus meiltä AuroraCottagelta, jotta voit nauttia lomastasi täysin siemauksin.

  • Tyytyväiset asiakkaat
  • Tasokkaat mökit ja loma-asunnot
  • Luotettava kotimainen yritys
  • Monipuoliset maksutavat

Lapin ihmeet odottavat

Ota aikaa itsellesi ja varaa mökki Ylläkseltä Suomen mahtavimpien luontokohteiden ääreltä.

Varaa nyt