fbpx

Ylläs aktiviteetit: Opas talviurheiluun Ylläksellä

touko 24, 2024

Ylläs on yksi Suomen suosituimmista talviurheilukohteista, ja se tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille. Tässä oppaassa tutustumme Ylläksen talviurheilumahdollisuuksiin, jotta voit suunnitella täydellisen talviloman. Olitpa sitten intohimoinen laskettelija, maastohiihtäjä tai lumikenkäilijä, Ylläs tarjoaa sinulle unohtumattomia elämyksiä.

Laskettelu ja lumilautailu

Ylläksellä sijaitsee Suomen pisimmät laskettelurinteet, jotka tarjoavat pitkän laskunautinnon niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin laskijoille. Rinteet ovat monipuolisia ja vaihtelevia, ja niistä löytyy sopivia vaihtoehtoja kaikentasoisille laskijoille. Ylläksellä on myös Junior Park, jossa lapset ja nuoret voivat harjoitella temppuja turvallisesti.

Rinteiden lisäksi Ylläksellä on useita leveitä rinteitä, joissa on turvallista treenata lumilautailua ja laskettelua myös sesonkiaikaan. Laskettelun ja lumilautailun opetteluun löytyy paitsi opettajia, myös upeat mahdollisuudet lastenrinteissä molemmin puolin tunturia. Ylläksjärvellä on uutuutena katettu ja valoilla loistava mattohissi, jossa lasten kelpaa matkustaa myös pakkasten paukkuessa ja tuulen tuivertaessa.

Maastohiihto

Ylläs on tunnettu laajasta ja hyvin hoidetuista maastohiihtoladuistaan. Alueella on yhteensä 330 kilometriä latuja, joista 38 kilometriä on valaistu. Ladut sopivat sekä perinteiselle että luistelutyylille, ja reitit kulkevat upeissa tunturimaisemissa. Maastohiihtäjille on tarjolla myös 21 latukahvilaa ja 23 laavua tai kotaa, joissa voi levähtää ja nauttia eväitä.

Koiran kanssa hiihtäminen on sallittu neljällä ladulla, joten myös lemmikit pääsevät nauttimaan talvisista maisemista. Ylläksen latuverkosto on huippuluokkaa, ja se onkin saanut kiitosta niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltäkin hiihtäjiltä.

Lumikenkäily

Lumikenkäily on erinomainen tapa tutustua Ylläksen talviseen luontoon. Alueella on useita merkittyjä lumikenkäreittejä, jotka vievät sinut kauniisiin tunturimaisemiin ja ikimetsiin. Lumikenkäily on helppo ja hauska tapa liikkua lumessa, ja se sopii hyvin myös perheen pienimmille.

Ylläksen lumikenkäreitit tarjoavat vaihtelevia maastoja ja upeita maisemia. Voit valita itsellesi sopivan reitin ja nauttia rauhallisesta kävelystä lumisessa metsässä. Lumikenkäily on myös erinomainen tapa pitää kuntoa yllä talvella.

Moottorikelkkailu

Moottorikelkkailu on suosittu talviaktiviteetti Ylläksellä. Alueella on yhteensä 410 kilometriä moottorikelkkareittejä, joista 300 kilometriä on hoidettuja reittejä. Moottorikelkkailu tarjoaa vauhdikkaita elämyksiä ja mahdollisuuden tutustua laajemmin Ylläksen upeisiin maisemiin.

Moottorikelkkareitit kulkevat vaihtelevissa maastoissa, ja ne tarjoavat haasteita niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kelkkailijoille. Reittien varrella on myös useita taukopaikkoja, joissa voi levähtää ja nauttia eväitä.

Ylläksen majoitusvaihtoehdot

Kun suunnittelet talvilomaa Ylläkselle, on tärkeää valita sopiva majoitus. Meillä AuroraCottagesilla on tarjolla monipuolisia ja viihtyisiä mökkejä, jotka sopivat niin perheille kuin pariskunnillekin. Mökkimme sijaitsevat kauniissa tunturimaisemissa, ja ne tarjoavat rauhallisen ja mukavan ympäristön rentoutumiseen.

Mökkivalikoimastamme löytyy erilaisia vaihtoehtoja, joista voit valita itsellesi sopivan. Osa mökeistä on varustettu saunalla, ja joissakin on myös takka, jossa voit nauttia lämpimästä tunnelmasta pitkän ulkoilupäivän jälkeen. Mökit tarjoavat mahdollisuuden irrottautua arjen kiireistä ja nauttia luonnon rauhasta.

Ylläs tarjoaa upeat puitteet talviurheiluun ja luonnosta nauttimiseen. Olitpa sitten laskettelija, hiihtäjä tai lumikenkäilijä, Ylläs on täydellinen kohde talvilomalle. Varaa majoitus AuroraCottagesilta ja koe unohtumaton talviseikkailu Ylläksellä!

  • Tyytyväiset asiakkaat
  • Tasokkaat mökit ja loma-asunnot
  • Luotettava kotimainen yritys
  • Monipuoliset maksutavat

Lapin ihmeet odottavat

Ota aikaa itsellesi ja varaa mökki Ylläkseltä Suomen mahtavimpien luontokohteiden ääreltä.

Varaa nyt