fbpx

Ylläs aktiviteetit: Löydä seikkailu Ylläksen luonnossa

touko 28, 2024

Ylläs on yksi Suomen monipuolisimmista ja kauneimmista luontokohteista. Se tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ulkoiluun ja seikkailuun ympäri vuoden. Olitpa sitten talviurheilun ystävä tai kesäretkeilijä, Ylläksellä on aina jotain tarjottavaa. Tässä artikkelissa tutustumme Ylläksen aktiviteetteihin ja annamme vinkkejä, miten voit nauttia alueen upeasta luonnosta parhaalla mahdollisella tavalla.

Talviaktiviteetit Ylläksellä

Talvi on Ylläksen sesonkiaikaa, ja alueella onkin Suomen suurin laskettelukeskus. Ylläksellä on yhteensä 63 laskettelurinnettä ja 29 hiihtohissiä, jotka tarjoavat monipuolisia laskettelumahdollisuuksia kaiken tasoisille laskijoille. Lisäksi alueella on useita lastenrinteitä ja harjoittelualueita, joissa perheen pienimmätkin voivat opetella laskettelun ja lumilautailun alkeita turvallisesti.

Maastohiihto on toinen suosittu talviaktiviteetti Ylläksellä. Alueella on 330 kilometriä hyvin hoidettuja latuja, joista 38 kilometriä on valaistu. Ladut sopivat sekä perinteiselle että luistelutyylille, ja koiran kanssa hiihtäminen on sallittu neljällä ladulla. Latukahviloita ja laavuja löytyy runsaasti, joten hiihtoretken lomassa voi nauttia kupposen kuumaa ja eväitä kauniissa maisemissa.

Kesäaktiviteetit ja patikointi

Kesällä Ylläs muuttuu patikoijan paratiisiksi. Alueella on lukuisia vaellusreittejä, jotka kulkevat upeiden tunturimaisemien halki. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto tarjoaa erinomaiset puitteet niin lyhyille päiväretkille kuin pidemmille vaelluksille. Reitit ovat hyvin merkittyjä ja sopivat kaiken tasoisille retkeilijöille.

Ylläksen seitsemän tunturia tarjoavat upeat näkymät ja monipuoliset reitit. Kesäisin voi myös kokeilla maastopyöräilyä, sillä Ylläs on valittu parhaaksi maastopyöräilykohteeksi vuonna 2019. Alueella on useita pyörävuokraamoja, joista voi vuokrata maastopyörän ja lähteä tutkimaan tunturien polkuja.

Perheaktiviteetit Ylläksellä

Ylläs on erinomainen kohde myös perheille. Kesäisin voi suunnata koko perheen voimin onkimaan Kesänkijärvelle tai kokeilla melontaa rauhallisilla vesillä. Lapsille on tarjolla myös elämyksiä, kuten ratsastusta ja ponitalutusta Konijänkän tilalla Äkäslompolossa.

Talvella perheet voivat nauttia lumikenkäilystä tai pulkkamäestä. Lumikenkäily on helppo ja hauska tapa tutustua talviseen metsään, ja varusteita voi vuokrata paikallisista vuokraamoista. Lisäksi Ylläksellä on useita turvallisia pulkkamäkiä, joissa lapset voivat laskea mäkeä ja nauttia talven riemuista.

Moottorikelkkailu ja muut seikkailut

Moottorikelkkailu on suosittu aktiviteetti Ylläksellä, ja alueella on 410 kilometriä moottorikelkkareittejä, joista 300 kilometriä on hoidettuja reittejä. Moottorikelkkailu tarjoaa vauhdikasta menoa ja mahdollisuuden tutustua laajemmin Ylläksen upeisiin maisemiin.

Kesäisin voi kokeilla myös packraftingia eli ilmatäytteisellä kumiveneellä melomista. Tämä aktiviteetti sopii erityisesti seikkailunhaluisille, ja se tarjoaa ainutlaatuisen tavan kokea Ylläksen vesistöt. Voimakkaasti virtaavissa koskissa melomista ei kuitenkaan suositella lapsille.

Majoitus Ylläksellä

Ylläksen seikkailujen jälkeen on tärkeää löytää mukava ja viihtyisä majoitus. Me AuroraCottagella tarjoamme monipuolisia ja laadukkaita mökkejä, jotka sopivat niin perheille kuin pariskunnillekin. Mökkimme sijaitsevat kauniilla paikoilla lähellä palveluita ja luontoa, joten voit nauttia lomastasi täysin siemauksin.

Valikoimastamme löytyy erilaisia mökkejä, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin. Olitpa sitten etsimässä rauhallista paikkaa luonnon keskellä tai mökkiä lähellä aktiviteetteja, meiltä löydät sopivan vaihtoehdon. Voit varata mökin helposti ja luotettavasti verkkosivujemme kautta tai ottaa meihin yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Ylläs tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja seikkailuja ympäri vuoden. Tule ja koe itse, mitä kaikkea tämä upea luontokohde voi tarjota!

  • Tyytyväiset asiakkaat
  • Tasokkaat mökit ja loma-asunnot
  • Luotettava kotimainen yritys
  • Monipuoliset maksutavat

Lapin ihmeet odottavat

Ota aikaa itsellesi ja varaa mökki Ylläkseltä Suomen mahtavimpien luontokohteiden ääreltä.

Varaa nyt