fbpx

Ylläs aktiviteetit: 6 suosittua ulkoilma-aktiviteettia

touko 30, 2024

Laskettelu ja lumilautailu

Ylläs on tunnettu Suomen suurimpana laskettelukeskuksena, ja se tarjoaa erinomaiset puitteet lasketteluun ja lumilautailuun. Kaksi hiihtokeskusta, Ylläs-Ski ja Sport Resort Ylläs, tarjoavat yhteensä 63 rinnettä ja 29 hiihtohissiä. Rinteet sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneille laskijoille, ja alueella on myös useita off-piste-alueita seikkailunhaluisille.

Hiihtokeskuksissa on myös monipuoliset palvelut, kuten välinevuokraamot, hiihtokoulut ja ravintolat. Tämä tekee Ylläksestä täydellisen kohteen talviurheilun ystäville. Lisäksi alueella järjestetään usein erilaisia tapahtumia ja kilpailuja, jotka tuovat lisäjännitystä lomaan.

Maastohiihto

Ylläs on maastohiihtäjän paratiisi. Alueella on Suomen laajin latuverkosto, joka kattaa 330 kilometriä hyvin hoidettuja latuja. Näistä 38 kilometriä on valaistuja, joten hiihtämään pääsee myös pimeän aikaan. Ladut sopivat sekä perinteiselle että luistelutyylille, ja reitit kulkevat upeiden tunturimaisemien halki.

Maastohiihtäjille on tarjolla myös useita latukahviloita ja laavuja, joissa voi pitää taukoa ja nauttia eväistä. Koiran kanssa hiihtäminen on sallittua neljällä ladulla, joten myös lemmikit pääsevät nauttimaan ulkoilusta. Ylläksen maastohiihto tarjoaa unohtumattomia elämyksiä kaikentasoisille hiihtäjille.

Patikointi ja retkeily

Kesällä ja syksyllä Ylläs muuttuu patikoijan unelmakohteeksi. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto tarjoaa lukuisia reittejä, jotka sopivat niin lyhyille päiväretkille kuin pidemmille vaelluksille. Reitit kulkevat vaihtelevissa maastoissa, ja matkan varrella voi ihailla ikimetsiä, tunturimaisemia ja kirkasvetisiä järviä.

Patikointireitit on hyvin merkitty, ja alueella on useita taukopaikkoja, joissa voi levähtää ja nauttia luonnon rauhasta. Ylläksen kylät, Äkäslompolo ja Ylläsjärvi, tarjoavat hyvät lähtöpisteet retkille, ja niistä löytyy myös tarvittavat palvelut retkeilijöille.

Maastopyöräily

Ylläs on valittu parhaaksi maastopyöräilykohteeksi Suomessa, ja se tarjoaa erinomaiset puitteet pyöräilyyn. Alueella on laaja verkosto maastopyöräilyreittejä, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneille pyöräilijöille. Reitit kulkevat vaihtelevissa maastoissa, ja matkan varrella voi ihailla upeita tunturimaisemia.

Maastopyöräily on suosittua ympäri vuoden, ja talvella voi kokeilla myös fatbike-pyöräilyä lumisilla reiteillä. Välinevuokraamot tarjoavat laadukkaita pyöriä ja varusteita, joten omia välineitä ei tarvitse tuoda mukana. Maastopyöräily Ylläksellä on hauska ja haastava tapa tutustua alueen luontoon.

Melonta ja kalastus

Kesäisin Ylläs tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet vesillä liikkumiseen. Alueen järvet ja joet sopivat hyvin melontaan, ja tarjolla on sekä rauhallisia että virtaavia vesistöjä. Melontaretket ovat loistava tapa nauttia luonnon rauhasta ja ihailla tunturimaisemia vesiltä käsin.

Kalastus on myös suosittu aktiviteetti Ylläksellä. Alueen vesistöissä voi kalastaa muun muassa taimenta, harjusta ja siikaa. Kalastusluvat voi hankkia helposti, ja paikalliset opastavat mielellään parhaat kalastuspaikat. Melonta ja kalastus tarjoavat rentouttavia hetkiä luonnon helmassa.

Ratsastus ja elämykset

Ylläksellä voi kokea Lapin luonnon myös hevosen selästä. Alueella järjestetään ratsastusretkiä, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneille ratsastajille. Retket kulkevat kauniissa tunturimaisemissa ja tarjoavat unohtumattomia elämyksiä luonnon keskellä.

Elämykset eivät rajoitu vain ratsastukseen. Ylläksellä voi myös osallistua poroajeluille ja koiravaljakkoajeluille, jotka ovat erityisesti lasten suosiossa. Nämä aktiviteetit tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia ja mahdollisuuden tutustua lähemmin Lapin perinteisiin ja eläimiin.

Kun suunnittelet matkaa Ylläkselle, kannattaa myös miettiä majoitusvaihtoehtoja. Meillä AuroraCottagesilla on tarjolla viihtyisiä mökkejä, jotka sopivat erinomaisesti perheille, pariskunnille ja ystäväporukoille. Mökkimme sijaitsevat kauniissa maisemissa ja tarjoavat mukavat puitteet rentouttavaan lomaan. Tutustu valikoimaamme ja varaa oma mökkisi helposti verkkosivuiltamme.

  • Tyytyväiset asiakkaat
  • Tasokkaat mökit ja loma-asunnot
  • Luotettava kotimainen yritys
  • Monipuoliset maksutavat

Lapin ihmeet odottavat

Ota aikaa itsellesi ja varaa mökki Ylläkseltä Suomen mahtavimpien luontokohteiden ääreltä.

Varaa nyt