fbpx

Ylläksen mökkiloma perheelle: 5 vinkkiä onnistuneeseen lomaan

touko 14, 2024

Lapin taianomainen Ylläs tarjoaa täydelliset puitteet unohtumattomalle perhelomalle. Mökkiloma Ylläksellä yhdistää luonnonrauhan, aktiviteetit ja perheen yhteisen ajan ainutlaatuisella tavalla. Tässä artikkelissa jaamme viisi vinkkiä, joiden avulla teet perhelomastasi Ylläksellä entistäkin onnistuneemman.

Valitse oikea mökki perheesi tarpeisiin

Perheloman onnistuminen alkaa majoituksen valinnasta. Ylläksellä mökkejä on monenlaisia, ja me AuroraCottagessa tarjoamme laadukkaita mökkejä, jotka sopivat eri kokoisille perheille. Valitse mökki, jossa on tarpeeksi makuuhuoneita kaikille ja joka sijaitsee lähellä perheellenne tärkeitä palveluita ja aktiviteetteja.

Mökkeihimme sisältyy perusmukavuudet, kuten keittiötarvikkeet ja liinavaatteet, mutta muista tarkistaa erityisvarusteet, kuten lastensängyt tai syöttötuolit, jos matkustat pienten lasten kanssa.

Hyödynnä Ylläksen monipuoliset aktiviteetit

Ylläs ei ole vain hiihtokeskus, vaan tarjoaa tekemistä ympäri vuoden. Talvella voit nauttia laskettelusta, lumikenkäilystä ja huskysafareista. Kesällä alue muuttuu vaelluksen, pyöräilyn ja melonnan paratiisiksi. Tutustu alueen tarjoamiin ohjattuihin retkiin ja aktiviteetteihin, joita järjestävät paikalliset yhteistyökumppanimme.

Esimerkiksi hiihtoladut ja vaellusreitit alkavat usein suoraan mökkikylästämme, joten voit aloittaa päiväsi luonnossa ilman pitkiä siirtymiä. Muista varata aktiviteetit etukäteen, erityisesti huippusesonkien aikana, jotta varmistat paikkasi suosituimmissa elämyksissä.

Tutustu lappilaiseen kulttuuriin ja paikallisiin herkkuihin

Lappi on tunnettu paitsi upeasta luonnostaan, myös rikkaasta kulttuuristaan. Ylläksen alueella voit tutustua saamelaiskulttuuriin, käydä perinteisillä markkinoilla ja maistella lappilaisia herkkuja. Älä ohita mahdollisuutta kokeilla poronkäristystä tai paikallisia marjoista valmistettuja jälkiruokia.

Perheen pienimmät nauttivat varmasti myös eläinpuistoista ja porotiloista, joissa voi oppia eläinten hoitamisesta ja elämästä Lapissa. Nämä kokemukset jäävät varmasti mieleen pitkäksi aikaa.

Varaudu sään mukaisesti

Ylläksen sää voi vaihdella nopeasti, ja erityisesti talvella lämpötilat voivat laskea huomattavasti. Pakkaa siis mukaan kerrospukeutumiseen soveltuvat vaatteet, lämpimät ulkoiluvarusteet ja hyvät kengät, jotka kestävät niin patikointia kuin lumessa kahlaamista.

Kesäisin muista varautua myös hyttysiin, erityisesti jos suunnitelmissasi on retkeilyä tai muuta ulkoilua luonnossa. Hyönteiskarkotteet ja pitkähihaiset vaatteet auttavat pitämään itikat loitolla.

Hyödynnä paikallisten asiantuntemus

Me AuroraCottagessa tunnemme Ylläksen kuin omat taskumme. Älä epäröi kysyä meiltä vinkkejä ja suosituksia lomallesi. Olipa kyseessä sitten  alueen paras ravintola tai mielenkiintoisin nähtävyys, me autamme mielellämme.

Ylläksen alueella on myös useita infopisteitä, joista saat tietoa alueen tapahtumista, sääolosuhteista ja muista ajankohtaisista asioista. Hyödynnä näitä resursseja, jotta saat lomastasi kaiken irti.

Ylläksen mökkiloma tarjoaa perheellesi mahdollisuuden nauttia toisistaan ja luonnon rauhasta, unohtamatta alueen monipuolisia aktiviteetteja ja kulttuuritarjontaa. Toivottavasti nämä vinkit auttavat tekemään lomastasi vieläkin ikimuistoisemman. Tervetuloa Ylläkselle – luonnon omaan taikamaahan!

  • Tyytyväiset asiakkaat
  • Tasokkaat mökit ja loma-asunnot
  • Luotettava kotimainen yritys
  • Monipuoliset maksutavat

Lapin ihmeet odottavat

Ota aikaa itsellesi ja varaa mökki Ylläkseltä Suomen mahtavimpien luontokohteiden ääreltä.

Varaa nyt