fbpx

Revontulet ja tähtitaivas ylläksen yllä

touko 7, 2024

Lapin taianomainen luonto ja revontulet

Lapin yötaivas on kuin suoraan sadusta, ja sen kruunaa usein tanssivat revontulet, jotka loistavat kilpaa tähtien kanssa. Revontulet ovat luonnon oma valoshow, joka syntyy, kun avaruudesta saapuvat hiukkaset törmäävät Maan ilmakehän atomien ja molekyylien kanssa. Tämä kosminen ilmiö on parhaimmillaan syksystä kevääseen, kun ilta pimenee ja taivas selkenee.

Ylläksen alue on yksi parhaista paikoista ihailla tätä luonnon ihmettä. Täällä, kaukana kaupunkien valosaasteesta, revontulet voivat näyttäytyä täydessä loistossaan. Kylmät ja kirkkaat yöt tarjoavat otolliset olosuhteet revontulijahtiin, ja moni matkailija saapuukin Lappiin juuri tämän ainutlaatuisen kokemuksen toivossa.

Tähtitaivaan loistoa Ylläksen yllä

Tähtitaivas Ylläksen yllä on toinen yhtä henkeäsalpaava näky. Tuhannet tähdet tuikkivat taivaalla, ja onnekas saattaa jopa bongata Linnunradan kaaren. Tähtitieteestä kiinnostuneille Ylläs tarjoaa erinomaiset puitteet tähtien tarkkailuun. Selkeinä öinä voi nähdä myös muita taivaankappaleita, kuten planeettoja ja satelliitteja.

Ylläksen alueella voi järjestää itsenäisesti tai opastetusti tähtiretkiä, joilla pääsee tutustumaan yötaivaan saloihin. Tähtiretkellä voi oppia tunnistamaan eri tähtikuvioita ja kuulla tarinoita niiden takana olevasta mytologiasta. Tähtitaivaan tarkkailu on rauhoittavaa ja opettavaista – se on kokemus, joka jää mieleen pitkäksi aikaa.

Ylläksen ympäristö ja sen tarjoamat mahdollisuudet

Ylläs ei ole pelkästään revontulien ja tähtitaivaan ihailun mekka, vaan se tarjoaa myös lukuisia muita aktiviteetteja luonnon helmassa. Alueen seitsemän tunturia ja laaja latuverkosto houkuttelevat ulkoilun ystäviä niin talvella kuin kesälläkin. Talvisin laskettelu, lumikenkäily ja moottorikelkkailu ovat suosittuja aktiviteetteja, kun taas kesä tuo tullessaan patikointi-, pyöräily- ja melontamahdollisuudet.

Ylläksen alueen majoitusvaihtoehdot ovat monipuolisia, ja ne tarjoavat jokaiselle jotakin. Voit valita majoituksen, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiisi ja toiveisiisi – olipa se sitten perinteinen kelomökki tai moderni huvila. Majoituspaikat ovat usein rauhallisella paikalla, joten voit nauttia luonnon rauhasta ja hiljaisuudesta.

Vastuullinen matkailu ja luonnon kunnioittaminen

Matkaillessa Lapissa on tärkeää muistaa vastuullisuus ja luonnon kunnioittaminen. Alueen ainutlaatuinen luonto on herkkä, ja siksi jokaisen matkailijan tulisi omalta osaltaan huolehtia, että luonto säilyy puhtaana ja koskemattomana myös tulevaisuudessa. Roskaamista tulee välttää ja luonnossa liikkua jättämättä jälkiä.

Majoituspalveluita valitessa voi myös suosia yrityksiä, jotka ottavat huomioon kestävän kehityksen ja vastuullisuuden. Esimerkiksi mökkimajoitus on ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä se mahdollistaa lähellä luontoa olemisen ilman suurta ekologista jalanjälkeä. Mökkimajoitus tarjoaa myös mahdollisuuden omatoimiseen lomailuun ja paikallisen kulttuurin kokemiseen aitiopaikalta.

Ylläksen yötaivaan ihmeet omasta mökistä käsin

Ylläksen alueella majoittuessasi voit ihailla revontulia ja tähtitaivasta suoraan oman mökkisi pihalta tai jopa ikkunasta. Mökkimajoitus tarjoaa yksityisyyttä ja rauhaa, joten voit nauttia luonnon ihmeistä omassa rauhassa, ilman häiriöitä. Mökeissä on usein myös mahdollisuus nauttia perinteisistä suomalaisista saunahetkistä, jotka kruunaavat lomapäivän.

Valitsemalla majoituksen, joka sijaitsee kauempana valosaasteesta, voit maksimoida mahdollisuutesi nähdä revontulet ja tähtitaivaan kirkkaudessaan. Mökkimajoitus on ihanteellinen tapa kokea Lapin yötaivas ja sen tarjoamat elämykset – olitpa sitten yksin matkalla, kumppanin kanssa tai koko perheen voimin.

  • Tyytyväiset asiakkaat
  • Tasokkaat mökit ja loma-asunnot
  • Luotettava kotimainen yritys
  • Monipuoliset maksutavat

Lapin ihmeet odottavat

Ota aikaa itsellesi ja varaa mökki Ylläkseltä Suomen mahtavimpien luontokohteiden ääreltä.

Varaa nyt