fbpx

Lomamökki talvilomalle Ylläksellä: vinkit onnistuneeseen lomaan

kesä 3, 2024

Valitse oikea mökki tarpeidesi mukaan

Ylläksellä on tarjolla monenlaisia mökkejä, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin. Ennen varausta kannattaa miettiä, millaisia mukavuuksia ja tiloja tarvitset. Onko perheesi suuri vai pieni? Tarvitsetko useita makuuhuoneita tai erityisiä varusteita, kuten saunan tai takan? Näiden kysymysten avulla voit rajata vaihtoehtoja ja löytää juuri sinulle sopivan mökin.

Ylläksen alueella on mökkejä, jotka sijaitsevat lähellä hiihtokeskuksia ja palveluita, mutta myös syrjäisempiä vaihtoehtoja, joissa voit nauttia rauhasta ja luonnon läheisyydestä. Me AuroraCottagella tarjoamme monipuolisia mökkivaihtoehtoja, jotka sopivat niin perheille kuin pariskunnillekin.

Varaa aktiviteetit etukäteen

Ylläksellä on runsaasti talviaktiviteetteja, joista voit nauttia lomasi aikana. Hiihto, laskettelu, lumikenkäily ja moottorikelkkailu ovat vain muutamia esimerkkejä. Suosittelemme varaamaan aktiviteetit etukäteen, jotta varmistat paikkasi ja vältät pettymykset. Monet aktiviteetit ovat suosittuja, ja paikat voivat täyttyä nopeasti erityisesti sesonkiaikoina.

Jos matkustat lasten kanssa, kannattaa tutustua Ylläksen lasten aktiviteetteihin. Alueella on esimerkiksi lasten hiihtokouluja ja leikkipaikkoja, joissa perheen pienimmätkin viihtyvät. Muista myös tarkistaa, onko mökkisi lähellä näitä aktiviteetteja, jotta liikkuminen on helppoa ja vaivatonta.

Huolehdi varusteista ja pukeutumisesta

Talvilomalla Ylläksellä on tärkeää varautua kylmiin ja vaihteleviin sääolosuhteisiin. Kerrospukeutuminen on avain mukavaan ulkoiluun. Varmista, että sinulla on riittävästi lämpimiä vaatteita, kuten villapaitoja, lämpimiä sukkia ja vedenpitäviä ulkovaatteita. Hyvät talvikengät ja lämpimät hanskat ovat myös välttämättömiä.

Jos et omista kaikkia tarvittavia varusteita, voit vuokrata niitä paikan päältä. Ylläksellä on useita vuokraamoita, joista saat esimerkiksi hiihtovälineet, lumikengät ja moottorikelkat. Näin voit nauttia kaikista talviaktiviteeteista ilman suuria investointeja.

Nauti paikallisista herkuista ja ravintoloista

Ylläksellä on useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia paikallisista herkuista. Talvilomalla kannattaa ehdottomasti maistaa poronkäristystä, lohikeittoa ja muita lappilaisia erikoisuuksia. Monet ravintolat tarjoavat myös kansainvälisiä ruokia, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain mieluisaa.

Jos haluat kokea jotain erityistä, suuntaa erämaakahvilaan tai taukopaikalle. Näissä paikoissa voit nauttia kuumaa juomaa ja pientä purtavaa samalla, kun ihailet upeita maisemia. Esimerkiksi Kesänkijärven laavu ja Velhon kota ovat suosittuja taukopaikkoja, joihin pääsee helposti myös talvella.

Rentoudu ja nauti luonnosta

Ylläksen luonto on kaunis ja monipuolinen, ja se tarjoaa upeat puitteet rentoutumiseen ja ulkoiluun. Talvella voit ihailla tykkylumisia puita, pastellinsävyisiä taivaita ja revontulia. Lähde vaikkapa lumikenkäilemään Kuertunturille ja nauti auringonlaskusta tunturin huipulla. Reitti on hyvin hoidettu ja sopii myös aloittelijoille.

Jos haluat kokea jotain erityistä, voit osallistua opastetulle retkelle. Ylläksellä järjestetään esimerkiksi poroajeluja ja koiravaljakkoajeluja, jotka tarjoavat unohtumattomia elämyksiä.

Varaa majoitus AuroraCottagesilta

Kun suunnittelet talvilomaa Ylläksellä, mökin varaaminen AuroraCottagelta on erinomainen valinta. Me tarjoamme monipuolisia ja viihtyisiä mökkejä, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin. Mökkimme sijaitsevat kauniilla paikoilla, lähellä luontoa ja aktiviteetteja.

Valikoimastamme löydät niin perinteisiä hirsimökkejä kuin moderneja lomamökkejä, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Voit valita mökin, jossa on sauna, takka tai vaikkapa tilava terassi, jolta voit ihailla ympäröivää luontoa. Tutustu tarjontaamme ja varaa unelmiesi mökki talvilomallesi Ylläksellä.

  • Tyytyväiset asiakkaat
  • Tasokkaat mökit ja loma-asunnot
  • Luotettava kotimainen yritys
  • Monipuoliset maksutavat

Lapin ihmeet odottavat

Ota aikaa itsellesi ja varaa mökki Ylläkseltä Suomen mahtavimpien luontokohteiden ääreltä.

Varaa nyt