fbpx

Loma Ylläksellä: Parhaat kohteet luontolomallesi

kesä 8, 2024

Ylläs on yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista, ja se tarjoaa upeita mahdollisuuksia luontolomailuun. Alueen seitsemän tunturia ja laajat kansallispuistot tekevät siitä täydellisen paikan rentoutua ja nauttia luonnon rauhasta. Tässä artikkelissa esittelemme Ylläksen eri mahdollisuuksia, jotka tarjoavat erinomaiset puitteet unohtumattomalle luontolomalle.

Ylläksen kansallispuisto: Luonnonystävän paratiisi

Ylläksen kansallispuisto on yksi Suomen suurimmista ja kauneimmista kansallispuistoista. Se tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia patikointiin, maastopyöräilyyn ja talviurheiluun. Kansallispuiston alueella on useita hyvin merkittyjä reittejä, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneillekin retkeilijöille.

Patikointireitit vievät sinut läpi upeiden aarnimetsien ja tunturimaisemien. Talvella voit nauttia lumikenkäilystä tai hiihtämisestä hyvin hoidetuilla laduilla. Ylläksen kansallispuisto on todellinen luonnonystävän paratiisi, jossa voit kokea Lapin luonnon kauneuden kaikessa rauhassa.

Aktiviteetit Ylläksellä: Maastopyöräilystä lumikenkäilyyn

Ylläs on tunnettu monipuolisista aktiviteeteistaan, jotka tarjoavat tekemistä ympäri vuoden. Kesällä maastopyöräily on erityisen suosittua, ja alueella on jopa 200 kilometriä maastopyöräreittejä. Reitit kulkevat kansallispuiston halki, tarjoten upeita maisemia ja vaihtelevia maastoja.

Talvella Ylläs muuttuu talven ihmemaaksi, jossa voit kokeilla lumikenkäilyä, hiihtoa ja laskettelua. Lumikenkäily on loistava tapa tutustua tunturimaisemiin ja nauttia raikkaasta talvi-ilmasta. Ylläksen hiihtokeskus tarjoaa myös erinomaiset puitteet lasketteluun ja lumilautailuun, ja alueella on useita lastenrinteitä ja pulkkamäkiä perheen pienimmille.

Koiraystävälliset retkikohteet

Ylläs on myös koiraystävällinen matkakohde, jossa lemmikit ovat tervetulleita. Alueella on paljon hyvää maastoa, jossa voit nauttia ulkoilusta karvaisen ystäväsi kanssa. Talviaikaan hoidetut talvipolut ja sinisin kepein merkityt reitit ovat suosittuja lenkkeilymaastoja koirien kanssa.

Kesäisin voit retkeillä kytketyn lemmikin kanssa kaikilla Ylläksen reiteillä. Koirapuistoja löytyy kaksi: Äkäslompolosta ja Ylläsjärven kylältä. Koirakaverin voi myös ottaa mukaan Yllästunturin huipulle Gondolihissin kyydillä, jossa on erikseen merkittyjä koirahyttejä.

Perheille sopivat aktiviteetit

Ylläs tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja myös perheille. Talvella lapset voivat kokeilla hiihtoa, laskettelua ja pulkkamäkiä turvallisissa ja helppokulkuisissa maastoissa. Äkäslompolon ja Ylläsjärven alueilla on useita lastenrinteitä ja katettuja mattohissejä, jotka tekevät laskettelun opettelusta helppoa ja hauskaa.

Kesällä perheet voivat nauttia patikoinnista ja maastopyöräilystä. Alueella on useita helppokulkuisia reittejä, jotka sopivat myös perheen pienimmille. Lisäksi Ylläksen kansallispuistossa on useita taukotupia ja nuotiopaikkoja, joissa voi pitää evästauon ja nauttia luonnon rauhasta.

Majoitus Ylläksellä: AuroraCottage

Kun suunnittelet luontolomaa Ylläkselle, majoitus on tärkeä osa onnistunutta lomaa. Me AuroraCottageslla tarjoamme laadukkaita ja tunnelmallisia mökkejä niin Äkäslompolon kuin Ylläsjärven puolelta. Valikoimastamme löydät niin pienet kuin isotkin mökit, kelomökit ja hirsimökit, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin.

Mökkimme sijaitsevat lähellä hiihtolatuja ja patikointireittejä, joten pääset helposti nauttimaan alueen monipuolisista aktiviteeteista. Joissain kohteissa latu lähtee suoraan mökin pihalta, ja laskettelijoille löytyy ski-in-mökkejä, joihin voit laskea suoraan rinteestä. Osaan mökeistä voit tuoda myös lemmikkisi mukaan, ja monista mökeistä löytyy poreamme tai erillinen puusauna.

Valitessasi AuroraCottagen mökin voit olla varma, että saat lomallesi viihtyisyyttä, laatua ja hyvää palvelua. Jos tarvitset apua sopivan majoituskohteen etsimisessä, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin. Autamme mielellämme löytämään juuri sinulle sopivan mökin, jotta lomasi Ylläksellä olisi unohtumaton kokemus.

  • Tyytyväiset asiakkaat
  • Tasokkaat mökit ja loma-asunnot
  • Luotettava kotimainen yritys
  • Monipuoliset maksutavat

Lapin ihmeet odottavat

Ota aikaa itsellesi ja varaa mökki Ylläkseltä Suomen mahtavimpien luontokohteiden ääreltä.

Varaa nyt