Ylläsjärvellä hiihto-, patikointi- ja pyöräilyreittien välittömässä läheisyydessä asustelee vanha, mutta tunnelmallinen 1989 rakennettu kelomökki Tunturin Topaasi. Tämä keloparitalon puolikas oli päässyt jo hieman huonoon kuntoon, mutta onneksi remontti- ja sisustustiimimme pääsi paikalle tuomaan mökkiä uuteen uskoon.

Asiakaspalautteet osana suunnittelua

Monet mökkien kehityskohteista tulevat asiakkaidemme palautteista. Reagoimme mökin käyttäjien kokemuksiin ja palautteisiin, sillä vain majoittumalla mökillä huomaa pienetkin puutteet ja korjauskohteet. Suunnitelmissamme oli alkuun pienempi remontti, mutta kuten usein käy, remontti laajeni huomatessamme mökissä enemmänkin korjattavaa. Lopulta mökkiin tehtiin mm. seuraavia toimenpiteitä:

 • tapetoitiin tai maalattiin seinät ja katot
 • vaihdettiin keittiön kaappien ovet, taustalevyt, tasolevy ja liesi
 • vaihdettiin jääkaappi ja huonossa kunnossa olevat muut kodinkoneet mm. imuri, kahvinkeitin jne.
 • vaihdettiin kaikki olohuoneen kalusteet
 • uusiittiin kaikki tekstiilit, kuten: peitot, päiväpeitot, tyynyt, matot, verhot
 • uusittiin vanhat sähkölaitteet, kuten valaisimet
 • uusittiin ovien kynnyksiä
 • käsiteltiin sauna
 • maalattiin takan tausta
 • paranneltiin mökin varustelutasoa
 • maalattiin vaatekaappien ovet

Takan taustan maalauksella haluttiin mökin sielu, eli kaunis takka, paremmin esille.

Olohuoneeseen tuotiin roimasti lisämukavuutta kulmasohvalla ja erillisellä nojatuolilla. Huoneen keskiöön haluttiin upea kivitakka, jonka ympärille on mukava kokoontua. Takka saatiin esille mm. maalaamalla takan tausta vaalealla värisävyllä.

Keittiö sai uudet kaapinovet ja ruokailutila kelomökkiin sopivaa sisustusta.

Tervetuloa Topaasin syleilyyn

Mökki oli remontin alkaessa alkuperäisessä kunnossa. Matka säihkyväksi Topaasiksi on ollut pitkä, mutta nykyään voi hyvällä omalla tunnolla sanoa, että viettäisimme todella mieluusti lomamme juuri Topaasin takkatulen äärellä! Mökissä on sopivassa suhteessa vanhaa ja uutta, mikä antaa kivan tunnelman. Topaasissa on kaikki mukavuudet ilman, että entisaikaa olisi kokonaan pyyhitty pois. Vai mitä olette mieltä?

Tunturin Topaasiin mahtuu enimmillään 6 ihmistä, mutta suosittelemme maksimissaan 4 aikuista. Tämä siitä syystä, että yläkertaan on jyrkät portaat ja varsinkin isompikokoisella saattaa jäädä matka kesken yläkertaan mentäessä. Mikäli lapsia on matkassa useampi niin kelohirsien sisälle mahtuu 6 henkeä.

Kesällä Tunturin Topaasista pääsee helposti Ylläksen lukuisille pyöräreiteille. Remonttia tehdessä reitit tulivatkin tutuiksi remppaporukan nauttiessa hyvin ansaitusta vapaa-ajasta. Ylläksellä pyöräreittejä riittää. Reittejä löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijöille, ja maastoissa löytyy myös vaihtelua. Pyöriä on vuokralla monessa paikallisessa urheiluliikkeessä.

Jos kiinnostuit, katso loput kuvat ja varaa aikaa itsellesi Tunturin Topaasista!

Pyöräily- ja huoltoterveisin,
Team AuroraCottage

Psst! Olemme saaneet jonkun verran palautetta keittiön tasotilasta ja tähän olemme tekemässä muutoksia heti, kun saamme käsiimme jo tilatun uuden klaffipöydän.