Näin saavut Lappiin

Perille pääset niin junalla, bussilla, lentäen kuin autollakin

 

 

Lentäen

Kittilän lentoasemalta on Ylläksen Äkäslompoloon 40 minuutin ajomatka ja Levin tunturikylään ainoastaan 15 minuuttia. Lentokentältä lähtee lentojen yhteydessä linja-autoja niin Leville kuin Ylläkselle. Bussi lähtee matkatavaroiden luovutuksen jälkeen. Tarkista linja-autojen aikataulut täältä. Myös takseja on kentällä jonossa. Taksikyyti Leville maksaa noin 30€, Ylläsjärvelle 60€ ja Äkäslompolon kylään noin 90€. Jos tunnet tarvitsevasi autoa, niin lentokentällä toimii myös autovuokraamoja.

Junalla

Junaliput varaat kätevimmin VR:n sivuilta. Juna-asema sijaitsee Kolarin keskustassa. Asemalta on 40 kilometrin matka Äkäslompoloon, Ylläsjärvelle 35 kilometriä ja Leville kertyy 80 kilometriä. Junalta lähtee junabussi Äkäslompoloon jokaisen junan yhteydessä. Leville ei ole suoraa bussilinjaa junalta, mutta takseja löytyy jonottamassa junan saapuessa.

Bussilla

Bussilla matkustat mukavasti Ylläkselle ja Leville läheltä ja kaukaa. Matkahuollon kotisivuilta pääset selaamaan aikatauluja ja voit ostaa liput matkallesi. Myös OnniBus liikennöi Helsingin ja Ylläs/Levi väliä uudella reitillään.

Autolla

Autolla luonnollisesti pääsee molempiin tunturikyliin. Etelästä päin tullessa Ylläkselle aja tietä 21/E8 ja käänny 10 km Kolarin jälkeen tielle nro 940 Äkäslompoloon. Toinen vaihtoehto on Rovaniemeltä Kittilään tietä nro 79. Kittilän keskustan jälkeen kääntyy vasemmalle tie nro 939 Ylläsjärvi. Ylläsjärven kautta pääset Maisematietä pitkin kätevästi Äkäslompoloon. Mikäli olet menossa Leville, aja Kittilän ohi tietä nro 79 ja jatka 15 kilometriä, niin olet perillä.

Lapin ihmeet odottavat

Ota aikaa itsellesi ja varaa loma-asunto Lapista Suomen mahtavimpien luontokohteiden ääreltä.

Ota yhteyttä

info@auroracottage.com
+358 45 787 416 02
AuroraCottage Oy
Y-tunnus: 2939328-2

Checkout - Oma maksutapa kaikille